Merhaba dostlar.
Bilgisayarımda şu an 256 GB SSD var HDD yok. SSD eklemeyi düşünüyorum. Fakat birkaç yerde sadece SSD'nin sağlıklı olmayacağını, SSD + HDD yapmam gerektiğini okudum.
Açıkçası SSD kullandıktan sonra HDD'leri kafamdan sildim diyebilirim. SSD olarak kullanım şeklime göre 500GB ile 1TB arasında gidip geliyorum. Aklımda ki SSD ise bu ADATA 1TB XPG SX6000 PRO NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1400MB Yazma) | ITOPYA.
Çok fazla oyun oynayan biri değilim. Fakat elimin altında oyun olmasını seviyorum. Genel olarak ise devre çizim programları, yazılım ile alakalı programları ve Linux için kullanıyorum.
SSD bence gayet sağlıklı. HD kullanmadan hayatınıza devam edebilirsiniz. Ancak oyun performansında HD ve SSD arasındaki tek fark, ilk yükleme süresi olur sadece.
Ek: Önemli verilerinizi her zaman yedekleyiniz. HD olsun SSD olsun hepsi insan yapımıdır. Ben PC'lerimde önemli yedeklemeler için Bluray DL medyalarını kullanıyorum.
Ben hayatımda ilk kez bu PC'de SSD kullandım bir daha HDD kullanmam büyük ihtimalle zamanla 256 GB az gelmeye başlıyor daha sonra da 500 az gelecektir, bütçeniz yetiyorsa 1TB almanızı tavsiye ederim. Tercihinizi Samsung'tan yana kullanabilirsiniz.
Saklayacağım çok önemli dosyalarım olmadığı için SSD kesinleşti diyebilirim.
Şu an bilgisayarımda bulunan SSD sx6000. Performansından memnun kaldım ve fiyatı da uygun olduğu için tercih ettim. Samsung kaliteli fakat bütçemin çok üstünde.
@Silinen üye hocamın önerdiği SSD ile sx6000 arasında kaldım. Aradaki hız farkı samsung kalitesini karşılar mı acaba ?