SSD Windows 10'da çöküyor

Daha fazla  
Sistem gereksiz yerlerde çöküyor ve SSD'nin çalıştığını gösteren bir ışık var o sönüyor ve minidump oluşmuyor. Windows 11 yüklüyken de çökme sorunları yaşadım dosyalar bozulduğundan sistem geri gelmiyordu fakat Windows 10'da çökme durumlarından sonra gene de görüntü alabildim. Geri Windows 11 kurmak istiyorum ISO ile fakat çökme durumu gene olursa dosyalar gideceğinden yüklemek mantıklı gelmiyor. SSD bana çok istikrarsız çalışıyor gibi geliyor ne yapmalıyım? @Einstein

Son düzenleme:
Sistem gereksiz yerlerde çöküyor ve SSD'nin çalıştığını gösteren bir ışık var o sönüyor ve minidump oluşmuyor. Windows 11 yüklüyken de çökme sorunları yaşadım dosyalar bozulduğundan sistem geri gelmiyordu fakat Windows 10'da çökme durumlarından sonra gene de görüntü alabildim. Geri Windows 11 kurmak istiyorum ISO ile fakat çökme durumu gene olursa dosyalar gideceğinden yüklemek mantıklı gelmiyor. SSD bana çok istikrarsız çalışıyor gibi geliyor ne yapmalıyım?
Win 10 um bakıma verip aldıktan sonra sisteme giriş yapmadan mavi ekran yediriyordu. Çözüm olarak, temiz bir win 11 formatından sonra çözüldü.

Windows 10 çökertiliyor yavaştan artık Windows 11'e geçiş için bence.

Windows 10'um bakıma verip aldıktan sonra sisteme giriş yapmadan mavi ekran yediriyordu. Çözüm olarak, temiz bir Windows 11 formatından sonra çözüldü.

Windows 11'de de çökme durumları yaşamıştım fakat görüntü gelmiyordu çökmeden sonra. Windows 10'da 3 4 defa çökmesine rağmen dosyalar bozulmadı.

Benim ssd yi tanımıyordu çöktüğünde. Bence win 11 formatını çek , temiz bi başlangıç yap en iyisi olur.
SSD de sorun yok diyorsunuz yani.

Benim ssd yi tanımıyordu çöktüğünde. Bence win 11 formatını çek , temiz bi başlangıç yap en iyisi olur.
Windows 11 e 3 kez formatladım gene çökmüştü. Ama format dosyasını yenilememiştim.

SSD de sorun yok diyorsunuz yani.

Windows 11'e 3 kez formatladım gene çökmüştü. Ama format dosyasını yenilememiştim.

Buglı zamanlarında bende Windows 11'e Update ile geçtim hiç beğenememiştim şu anda artık kullanılabilir düzeye ulaştı sitesinden yeni bir UEFI hazırlayıp format çekin bence.

Çökme sorunuyla alakalı olarak ise şimdiye kadar yaşamadım.

Buglı zamanlarında bende Windows 11'e Update ile geçtim hiç beğenememiştim şu anda artık kullanılabilir düzeye ulaştı sitesinden yeni bir UEFI hazırlayıp format çekin bence.

Çökme sorunuyla alakalı olarak ise şimdiye kadar yaşamadım.

Benim çökme durumlarındaki sorun şu. SSD de bir tane kırmızı ışık var dosya okurken vesaire o yanıyor çalıştığının göstergesi. O ışık bir anda sönüyor ve sistem donup mavi ekran veriyor. SSD çalışmadığı için minidump dosyası oluşmuyor BIOS'ta SSD görünmüyor. CSM açınca SSD hep görünüyor artık.

Benim çökme durumlarındaki sorun şu. SSD de bir tane kırmızı ışık var dosya okurken vesaire o yanıyor çalıştığının göstergesi. O ışık bir anda sönüyor ve sistem donup mavi ekran veriyor. SSD çalışmadığı için minidump dosyası oluşmuyor BIOS'ta SSD görünmüyor. CSM açınca SSD hep görünüyor artık.

Bende de öyleydi. Laptop çalışıyordu ama bayağı beklettikten sonra mavi ekran veriyordu yani masaüstüne erişemeden mavi ekran veriyordu. SSD sıkıntılı degilse format atın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı