SSD Windows Açılışı yavaşlaması

Bir süre önce Samsung 750 EVO SSD ile açılış süresi 17 saniye olmuştu. Sorunun kaynağını bulmayı denedim ama bulamadım. Sonra bilgisayarımda çok farklı programlar kullandığım için birinin ayarlarımı değiştirdiğini düşündüm ki öyle de olmuş, format attıktan sonra 7 saniye de açılmaya başladı.

Sistemde önbellek dosyaları, gereksiz çöp dosyalar ve başlangıçta açılan programların hizmetleri çok olursa bunlar ilk açılış süresini uzatır. İlk format attığınızda elbet daha hızlı açılacaktır. Ama ilerleyen zamanlarda sistem doldukça açılış süreleri uzar.

Kısa vadede faydalı gibi gözüksede uzun vadede sisteme zararlı. Forumda araştırın.
Haklısınız. Ben bu programı 5 yıldır kullanan biri olarak konuşuyorum. Bu program bence Windows işletim sistemine bakım yapan en iyi program. Hatta ödül bile almış. Kendi bilgisayarım da hiç sorun yaşamadım. Başka bir bilgisayar da mavi ekran sorununa sebep oldu. Çok fazla program kullanan insanların bilgisayarları gerçekten çok yavaş oluyor. Ve bakım yapılması şart. ASC'nin sistemin ömrünü azalttığı doğrudur. Sağlıksız hale getirdiği de doğrudur. Ancak çok fazla program yükle kaldır yapan insanlara ben tavsiye ediyorum. Çünkü çok yavaş ve sağlıklı bir sistem, çok hızlı ve sağlıksız bir sistemden daha kötüdür bence. Az program yükle kaldır yapanlar kullanmasa daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…