SSD Windows yüklenirken hata veriyor

EmreSTR

Zeptopat
Katılım
28 Şubat 2022
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler. Eski bir laptopa yükseltme yapmak için SSD aldım. Ama SSD taktıktan sonra Windows kurulum işlemlerine geçince hata alıyorum. Hata ve bilgisayar hakkında gerekli olduğunu düşündüğüm görselleri ekleyeceğim. Aldığım SSD link koyacağım. Laptopa uygun başka SSD uyumlu ise önerebilirsiniz.

11.jpg

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.

Aldığım SSD: https://www.hepsiburada.com/kingsto...400s37-240g-p-HBV0000044VKJ?magaza=Techburada

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg
 
Sata 3.0 SSD
sata
Yıllardır HDD’ler ile kullanılan SATA ara biriminin son versiyonu. SATA 3.0 versiyonunda yani HDD’lerden SSD’lere ilk geçiş yapıldığı dönemde oldukça yaygın olan bu SSD türü, çoğu son kullanıcıyı SSD’ler ile tanıştırmıştı. Bu SSD’ler 2.5 inç boyutunda ve aynı 2.5 inç boyutunda olan HDD’ler gibi harici güc kablosuna ihtiyaç duyuyor.

İster Laptop ister masaüstü olsun eski cihazlarınızı hızlandırmak için kullanabileceğiniz en ucuz çözüm bu SSD’ler. Okuma-yazma performansları her ne kadar HDD’lere kıyasla oldukça hızlı olsa da yeni nesil SSD’lerin gerisinde kalmakta. SATA 3.0 SSD’lerin ulaşabileceği maksimum okuma-yazma hızları 600mb/s’dir.

M.2 SSD
Ekstra güç kablosuna ve SATA kablosuna ihtiyaç duymadan tüm veri ve enerji aktarım işleri doğrudan anakarttan yapılır. Pek çok kullanıcı SSD’lerde sadece M.2 yazdığı için çok yüksek okuma-yazma hızları elde edeceğini sanar fakat bu yanlış bir bilgidir. M.2 bir form faktörüdür ve mSATA biriminin geliştirilmiş versiyonudur. Bir SSD’nin M.2 olması sadece biçimini belirtir, hızını belirtmez.

NVMe SSD
“Geçici Olmayan Bellek Ekspresi” anlamına gelen NVMe SSD’ler, Ekran kartları ve Wi-Fi kartlarında kullanılan PCIe(Ekspres Çevre Bağlantı Birimi Bileşeni) slotunu kullanırlar. PCIe, PCIe 2.0, PCIe 3.0 ve PCIe 4.0 olmak üzere 4 farklı tür NVMe SSD vardır. Her versiyonun okuma-yazma hızı sınırları farklıdır. Ancak yeni nesil NVMe SSD’lerde geriye uyumluluk vardır. Yani PCIe 4.0 destekleyen bir SSD’yi, PCIe 3.0 slotuna takarak kullanabilirsiniz. Sadece alacağınız hız PCIe 3.0 standartlarına düşer.

PCIe hız farkları
Ayrıca NVMe SSD’lerin x2, x4 ve x8 olmak üzere 3 farklı türü vardır. “x” değeri kabaca SSD’nin saniye başına desteklediği maksimum GB başı okuma hızını belirtir. Yani x4 NVMe SSD’nizi x2 destekleyen bir slota takarsanız SSD’nizin maksimum performans alamaz ve maksimum 2000mb/s okuma hızı alırsınız.
Bizler buna bakarak anlayabiliyoruz.
Bakın size önereyim.
 

Geri
Yukarı