SSD Yalnızca BIOS'da görünüyor

Furkan Songur

Hectopat
Arkadaşalar laptop için M.2 SSD satın aldım (XPG 8200 Pro) fakat fotmat atacağım. Ne disk yönetiminde SSD'yi görebiliyorum ne de format ekranında. SSD algılaması için yeniden başlatıyorum bilgisayarı ve Lenovo logosunun altında yuvarlak bar dönüyor dönüyor ve sonunda donuyor. Bilgisayar da açılmıyor. HDD'de Windows yüklü olmasına rağmen HDD böyle de bir soruna yol açıyor. BIOS ayarlarında marka model görünüyor HDD söktüm yine SSD'yi format ekranında göremedim. Kafayı gözü yemek üzereyim lütfen yardımcı olur musunuz?

Şuan da format ekranında da SSD disk sürücüsünü gördüm fakat biosdan Intel RST Premium seçeneğini AHCI olarak değiştirmem gerekti. Şuanda aklıma takılan NVMe destekli bir SSD için bu iki ayar SSD'nin hızı açısından bir önem teşkil eder mi? Eğer Intel RST kalması daha iyi olacaksa bu sorunu farklı çözmenin yolu var mı, yoksa AHCI kalmak zorunda mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA Controller Mode AHCI modunda kaldığı zaman göremiyor musunuz SSD’yi? Sata Controller seçeceğini AHCI moda alın ve tekrar deneyin. İntel RST Preium’da kalması tek SSD olduğu için SSD etkisini azaltabilir. Çift SSD olursa işe yarıyor diye biliyorum. Çünkü çoklu depolama birimlerini sanki 1 disk gibi gösterip performansa etkisi oluyor. Sizde SSD’nin yanında HDD mevcut galiba. Mantıken olumsuz etkilemesi lazım. En azından ben böyle biliyorum.

Son düzenleme:
AHCI Modunda gözüküyor sorun yok bende AHCI alırsam sorun olur mu performansında diye merak ettim sorun olmuyorsa o şekilde formatlayacağım. Teşekkür ederim ilginiz için.

Gereken açıklama başka konuda yapılmış.

Yukardaki mesajımda söylediklerim hem yanlış hem doğru. Farklı çeşitleri varmış RAID modunun diskler üzerinde. Siz normal kullanıcı olarak AHCI modunu seçin. Ayrıca NVMe desteği olan bir SSD olduğu için size herhangi bir olumsuz etkisi yok iki moddan birini seçmenin...Linkte detaylı açıklama mevcut.

RAID Nedir?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…