SSD yanına HDD alınmalı mı?

SecretSS

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayarımda Crucial BX500 model 480 GB SATA SSD kullanıyorum. Şu anda bu SSD bana ucu ucuna yetiyor. Ekstra oyun oynamak istediğimde bir şeyler silmeme gerekiyor bundan dolayı ek bir depolama ihtiyacım var şu anda. HDD mi alsam SSD mi alsam ona karar veremedim. Sadece oyunları depolamak için alacağım bu ek depolamayı ancak oyunları depolarken aynı zamanda da performans kaybı yaşamak istemiyorum. Mesela herhangi bir oyunda Alt+Tab yaptığımda 1 saat beklemek istemiyorum ancak 1 TB SSD alacak bütçem de yok. Aklımda aşağıda linkte yer alan HDD'yi almak var. Sizce bu HDD beni memnun eder mi?

Not: Arkadaşlar bir de internetten sipariş verdiğimde diyelim ki HDD yolda sarsıntıdan veya başka sebepten dolayı elime bozuk ulaşırsa iade edebilir miyim?

Ürün: https://www.hepsiburada.com/toshiba...1tb-dahili-sabit-disk-hdwd110uzsva-p-BD804047

Hocam alınmalı bence. SSD çok güzel fakat yüksek depolama değerleri yüksek fiyatlar demek oluyor. Ve evet HDD bozuk çıkarsa iade edebilirsiniz. Not 5200 değil 7200 RPM alınız.

Bana göre bu ikisinden birini almanız daha iyi olur.

Ve iade edebilirsiniz.

Ben de biraz araştırdım da toshiba’nın P300 serisi hdd’leri diğer markalara göre daha yüksek okuma/yazma ve IOPS değerlerine sahipmiş, ben de o yüzden Toshiba markasını tercih ettim.
Hocam alınmalı bence. SSD çok güzel fakat yüksek depolama değerleri yüksek fiyatlar demek oluyor. Ve evet HDD bozuk çıkarsa iade edebilirsiniz. Not 5200 değil 7200 RPM alınız.

RPM kısmı aklımda, zaten hep 7200 RPM olanlara bakıyorum.
Alınır, 7200 RPM olursa daha iyi olur. Ayrıca iade edebilirsiniz.

Teşekkür ederim.
Arkadaşlar aynı ürünün 2 TB olan versiyonunu sipariş verdim şimdi. Linki aşağıya bırakıyorum, almak isteyenler alsın diye. Ürün elime geçtiğinde test sonuçlarını ve deneyimlerimi burada paylaşırım, alacak arkadaşlara da bir yol göstermiş olurum. Hepinize teşekkür ederim.

Ürün: https://www.hepsiburada.com/toshiba...t-disk-hdwd120uzsva-p-BD804048?magaza=Elmacık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…