SSD yazma ve okuma sorunu

Pailaidaika

Hectopat
Herkese iyi geceler,

İncehesap'ta satılan Battle Bronze bilgisayarı aldım. SSD'yi 120GB C surucusu, kalanı D sürücüsü olarak böldüm format atmadan.
  • SSD: Toshiba OCZ TR200 480GB
Toshiba'nın update programını indirdim, güncel son sürüm yüklü. Ekran kartı driver sürekli güncel tutuyorum. BIOS son sürüm güncel.

Sorunum şu, 15 GB bir dosyayı silmem 30 dk sürdü. Aynı şekilde 3-4 GB kopyalama işlemlerim oldu çok yavaş oluyor. 6 yıllık laptopumda Knight Online'a 20 sn'de giriyor, yeni aldıgım bu PC'de 2-3 dk sürüyor. DotA 2 oynuyorum, bazı oyun modları kalabalık ve sürekli efekt patlamalı oluyor ve PC bilgimiz 3-4 sn'lik donma kasma oluyor, aynı sekılde eski laptopumda bile olmuyordu. Kopyalama ya da silme işlemleri sürecinde mouse bazen takılarak hareket ediyor, donuyor bilgisayar yani. Google Chrome kullanırken işlem sırasında çok yavaşlıyor. Yani bilgisayar sanki gücünün %20-30'unu anca kullanıyor gibi çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Crystal disk mark indirip test ederek sonuç paylaşınız.

Diski tekrar sadece C sürücüsü olarak birleştirdim. Saniyede 2 gb kopyaladı. Sanırım düzeldi. Depolama için hdd almam gerekiyor galiba, D sürücüsü olarak yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı