SSD yeni bilgisayara takılınca tekrar Windows 11 etkinleştirmek gerekir mi?

rafaleao7

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba Windows 10 orijinal kutulu lisansım var ve 1 yıl önce Windows 11'e ücretsiz yükseltme yaptım. Microsoft güncelleştirme verdi bana. Şimdi ise yeni bilgisayar alacağım ve eski SSD'mi komple sıfırlayıp yeni bilgisayarıma takacağım ve orijinal Windows 10 USB'si ile Windows 10 kuracağım, yine Windows 11 yükseltme güncellemesi gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Key eğer OEM yani sistem bileşenlerine özel değilse aynı anda tek kişi kullanacak şekilde dilediğiniz bilgisayarda kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Direkt Windows 10 kurarsanız daha iyi olur. Kurulum USB'si için Windows'unkendi otomatik o işi halleden uygulaması da var. 16 gb boş bir usb yeterli. Kurulum esnasında Key girebilirsiniz. Ayrıca key girmeseniz bile daha önceki bilgisayarınızda Windows kullanıcı hesabı açtıysanız bazen yeni formatlanan sitemde Login yapmanız bile Windows aktifleştirmeye yetiyor. Ben mesela Online aldım uygun fiyata. Anakart değişince daha kullanmadım ve yenisini aldım. Çünkü sistem donanımlarına tanımlanmıştı Key.

Ancak Windows 11 deneme sürümünde kalır.

Retail şekilde kutulu Windows 10 var.

USB'ye Windows 11 ISO'su yazdırıp doğrudan Windows 11 kurabilirsiniz.

Windows 11 deneme sürümü bitince ne yapacağım bu yüzden 10 kursam 11 güncellemesi gelir mi diye sordum.

Hocam siz daha önce lisansınızla 10 üzerinden 11'e yükseltme yaptığınız için artık Key'iniz zaten 11'de de geçerli. SOrun değil o nedenle. Direkt 11 kurun. Deneme sürümünü kullanmanıza gerke yok. Keyinizi kurulumda girdiğinizde aktif olacak sadece. Ama bilgisayarınızın internete bağlanabildiğine emin olun. Yeni Win11 kurulumunda kurulum esnasında Login yapmayı şart tutuyor nedense. Onu aşma olayları da var ama o işlere ben hiç girişmedim.

11 deneme sürümü indirip Windows 10 anahtarımı gireyim yoksa Windows 10 kurup 11emi güncelleştirme yapayım.

Hocam biraz önce bahsettiğim gibi. Siz zaten elinizdeki Key ile Windows 11 bir kere kullanmışsınız yani yükseltmişsiniz. Bu şekilde zaten Key'iniz Windows'ta 11 ile de uyumlu olacak şekilde kayıtlı. Windows 11 kurarken elinizdeki 10'un Key'ini girmeniz yeterli. Başlangıçta girdiğinizde kabul etmese bile Key'siz kurulumu tamamladıktan sonra Windows ayarlarından etkinleştirme menüsünden de Key'inizi tekrar girebilirsiniz. Yani deneme sürümü vs beklemenize gerek yok. Key'iniz Windows 11 ile de uyumlu. Daha önce bu Key ile yükseltme yaptınız çünkü. Sisteme kaydoldunuz.

Sonradan yükseltme gibi bir şey yapmayın, Direkt temiz 11 kurmak daha sağlıklı. Ayrıca Deneme Sürümü diye bir modeli yok Windows'un. Siz Key girmediğiniz sürece yine kullanabiliyorsunuz bazı özellikleri aktif olmasa da. Yani deneme de tam da aslında aynı Windows. Key ile sadece kilidini açmış oluyorsunuz.

Windows 11'e 10 keyni girdiğimde çalışmazsa ne olacak. Windows 10 kurunca 11 Update güncellemesi gelmicek mi?

Hocam size yukarıda detaylıca belirttim.

Aynı şeyi tekrar yazacağım. Windows firması Windows 10'dan 11'e ücretsiz geçiş yapanların varolan Key'lerini Windows 11 için de otomatik olarak tanımlıyor. Yani siz sadece Windows 11'in güncelini kurun yeterli. %90 Key'inizi kurulum esnasında girdiğinizde sistem kabul edecektir. Ayrıca sisteminizin de kurulum esnasında bir şekilde internete bağlanabiliyor olması gerekli. Key'i kurulumda tanımasa dahi Key'siz kurun Windows'u. Kurulum bitince de Windows Etkinleştirme menüsünden yine Key'inizi girip aktifleştirebilirsiniz. Ya da Windows'a hesabınıza giriş yaptığınız ki sizi kurulum yaparken zorla Login yaptırıyor artık Windows, yoksa kurulma devam edemiyorsunuz, otomatik de hesabınıza tanımlı olabilecğei için aktifleşebiliyor.

Özetlemek gerekirse siz bir kere aynı Key ile 10'dan 11'e resmi olarak geçiş yaptığınız için artık Key'iniz Windows 11 ile de çalışmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…