SSD yer sorunu

alazangos

Hectopat
Merhaba, yaklaşık 6 - 7 ay önce bir SSD aldım ve Windows'u SSD'ye kurup SSD'yi böldüm. Bölme amacım çok yer kaplayan oyunları farklı yerde tutmaktı. İlk başta hiç fark etmedim birkaç tane daha oyun yükleyince dolmaya başladığını fark ettim ama daha yer olması gerekiyordu. Tek tek dosyalara baktım bu kadar dolması imkansızdı ben de oyunlardan şüphelendiğim birkaçını sildim. Sildikten sonra sadece Call of Duty Warzone indirdim ve bütün disk doldu neredeyse ve diskin içindeki bütün dosyalara baktığımda benim net olarak 100GB yerim olması gerekiyor ama yok. Size sorum bu neden kaynaklı oluyor olabilir?

Evet WinDirStat ile kontrol ettiğimde WindowsApps klasöründe yaklaşık 50GB'lık dosya olduğunu gördüm fakat WinDirStat uygulamasında bile toplam 127GB gösteriyor benim E dizinim 200GB.
WindowsApps klasörüne baktığımda Sea of Thieves oyununun hala inik olduğunu fark ettim ve sildim. Şimdilik yer sorunum çözüldü fakat dosyalar toplam 80GB yer kaplıyor benim hala net 100GB yerim olması gerekiyor fakat 50GB yerim olduğu görünüyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…