SSD yerine günlük uygulamalar için HDD mantıklı mı?

Kioxa Exceria G2 512 GB SSD 1300 TL.
500 - 700 TL civarında taşınabilir disk için kap var onlardan bulursan 2000 TL'ye halledersin.

Merhaba. Eğer takılı bir SSD'in yok ise sadece HDD olacak ise önermem. Sistem yavaş çalışır ancak SSD'in var ise işletim sistemin SSD'e ise takabilirsin ancak kaliteli ve okuma hızı yüksek olsun.
970 EVO Plus var ana kullandığım o. Eskiden 860 EVO da vardı ama o durduk yere yandı.

Hocam SSD konusunda aklıma HP S650 sindi ama iyi değil falan diyorlar. Bu bütçeye düzgün SSD yok ki 500 GB 860 EVO'yu 529 TL'ye almıştım, şimdi nerede bulayım aynı paraya aynı kaliteyi...
Bilgisayarcıları bir dolaşayım en iyisi hocam.

Kioxa Exceria G2 512 GB SSD 1300 TL.
500 - 700 TL civarında taşınabilir disk için kap var onlardan bulursan 2000 TL'ye halledersin.
O paraya hiç gerek yok hocam. SATA alırım kalanı cebime kalır. 970 EVO Plus'ı 1400'e almıştım zaten.

Hocam SSD konusunda aklıma HP S650 sindi ama iyi değil falan diyorlar. Bu bütçeye düzgün SSD yok ki 500 GB 860 EVO'yu 529 TL'ye almıştım, şimdi nerede bulayım aynı paraya aynı kaliteyi...
SATA SSD alıcaksanız bunu alın:

Başka model önermem.

Anakartta yer yoksa diye söyledim onu.
Yer varsa indirim vb. daha iyi SSD bulursunuz.

HDD'yi yıllarca kullandık oke. Ama ben o HDD denilen şey yüzünden yıllarca uğraşıp dizayn ettiğim 4000 logoyu kaybettim. Motoru mu arızalanmış bir şey olmuş. Kurtaramadılar çöp oldu. Filmdi şuydu buydu ikincil disk olarak duruma göre tercih edilebilir ama önemli arşivler veya işletim sistemi kurmak için artık asla tercih etmem. Laptopumda SSD var. Arşiv diski olarak DVD sürücüyü söktürüp yerine 1 TB'lık HDD taktırdım o şekilde kullanıyorum. Ama içinde anca film anime vs var. Yarın bir gün arızalansa da içerik heba olsa da üzmem kendimi. Tamamen bütçe meselesi. Ama günümüzde sadece ikincil disk olarak kullanılmalı. İşletim sistemi için F-p örneğin 120 ve işte 250 GB civarlarında bilinen bir markanın gayet standart ve sıradan bir SSD'si tercih edilebilir. Her haliyle HDD'den 10 kat daha hızlı ve güvenli olacaktır. İllaki son teknoloji çok hızlı bir SSD şart değil. Ama işletim sistemini HDD'ye kurmayı mantıklı görmüyorum artık.

HDD'ye biraz uzak da bakıyorum yalan yok. Ucuz falan ama sarsıntıya pert oluyorlar. Kasayı bagajda taşırken sarsıntıdan pert olmuştu. İçinde 500 GB'a yakın veri gitmişti.
Satıcı da güvenilir, bir bakayım ben buna.

HDD her an potansiyel arıza ve veri kaybı demektir. SSD düzgün bir marka olduğunda arıza yapsa bile veri kaybı ihtimali çok düşük oluyor. Kaybı insanı sarsmayacak ve üzmeyecek veriler için tercih edilmeli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…