SSD'de 118 GB doluluk yavaşlama yapar mı?

Dosya Ekleri

• images (13).jpeg
    images (13).jpeg
    30,9 KB · Görüntüleme: 34
SSD kaç GB bilmiyorum ancak sanırım 120lik. Elbette diskin aşırı dolu olması diskin performansını düşürür. Bunun nedeni sistem aktif çalışırken uygulamalar kullanımda geçici dosya oluşturup siler gizli gizli. Bunlar diskte yere ihtiyaç duyar ve dolu diskte performansınızı düşürür. En az şöyle 20-50 GB arası boşluk bırakmak Windows kurulu disk için her zaman iyidir.

128 GB ise tabii yavaşlar 240 ise sorun yok.
En az 40 GB boş alan kalması lazım.

SSD kaç GB bilmiyorum ancak sanırım 120'lik. Elbette diskin aşırı dolu olması diskin performansını düşürür. Bunun nedeni sistem aktif çalışırken uygulamalar kullanımda geçici dosya oluşturup siler gizli gizli. Bunlar diskte yere ihtiyaç duyar ve dolu diskte performansınızı düşürür. En az şöyle 20-50 GB arası boşluk bırakmak Windows kurulu disk için her zaman iyidir.

Arkadaşlar kusura bakmayın yazmayı unutmuşum. 256 GB şu an 61GB boş alan var. Tekrar kusura bakmayın.

Bu boşlukla performans sorunu yaşamanızın nedeni doluluk değildir diye düşünüyorum. SSD hddye göre daha çabuk performans kaybı yaşayabiliyor. Ömrü daha kısa oluyor. Uzun süre formatlanmadığında sistem şişebiliyor. Örneğin ilk format sonrası 10 saniyede açılan sistemim şu an 1 yıl sonra 15 saniyede açılıyordu. Format attım yine 10 saniyede açılıyor. Bunları da göz önüne almalısınız. Ciddi bir düşüş söz konusu değilse normal karşılanabilir. Eğer rahatsız edecek düzeydeyse SSD ömrü doluyor olabilir, sistemi yoran bir program olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı