SSD'de %20 kayıp ne demek?

Mek4st4r

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller.
3.5 yıl önce aldığım Monster Abra laptopumu bakım için teknik servise gönderdim gönderirken de ayrıca CPU fanından GPU'ya göre az hava geldiğini ve daha çok ısındığını ayrıntılı kontrol etmelerini istedim. Bugün bana gelen e postada fanların sürtünerek çalıştığını değişim istediklerini ayrıca SSD de de %20'lik kayıp olduğunu ileride bilgisayarın kitlenebleceğini söylediler. SSD deki%20'lik kayıp ne demek? Bunun son zamanlarda SSD arızası verdiren Windows güncellemesiyle bir alâkası olabilir mi? Bir de oyunlarda GPU 80 85 CPU 95 derece civarında seyrediyordu teknik servis 95 derecenin normal olduğunu söylüyor bu normal mi nornalse fan değiştirmenin bir anlamı var mı yoksa cidden fanları değiştirmeli miyim? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD sağlığından bahsediyor olabilirler. SSD'lerin sağlığı düşük olsa da sağlıklı çalışabiliyorlar, markadan markaya eğişir şahsen. CPU 95 derece sınırdır, throttle olmaya başlar ve güç düşürür. Laptop soğutucusu varsa kullanın, yoksa da alın bence. Veya metal stant da olabilir. Fanları değiştirin eğer bozuksa hocam. Sürtünerek çalışıyorsa iyi değil.

SSD sağlığından bahsediyor olabilirler. SSD'lerin sağlığı düşük olsa da sağlıklı çalışabiliyorlar, markadan markaya eğişir şahsen. CPU 95 derece sınırdır, throttle olmaya başlar ve güç düşürür. Laptop soğutucusu varsa kullanın, yoksa da alın bence. Veya metal stant da olabilir. Fanları değiştirin eğer bozuksa hocam. Sürtünerek çalışıyorsa iyi değil.

Hocam SSD marka modeli bu.
  • 500GB Crucial P2 PCI-e M.2 2280 PCI-e 3.0 X4 (okuma: 2300 MB/s - yazma: 940 MB/s)
  • Bu model hakkında bir bilginiz var mı? Kafamı karıştıran bir diğer husus da şu adam 95 100 dereceye normal diyor. E o zaman fan normal diyorum 95'i görüyorsa. Yeni fan takınca dereceler düşer mi diyorum, net bir şey demiyorlar. Muhtemelen sizin de dediğiniz gibi parçaları değiştirip soğutucu alırım gibi.

Eğer dedikleri gibi fan sürtüyorsa değişmesi bana göre şart. Nasıl bir ses, onu bilmiyorum gerçi. İşleyişinde sorun var mıydı fan sesi vesaire? Sürtmedir, yalpalamadır, yavaş dönmedir...

Onun dısında SSD hakkında bilgim yok fakat Crucial P3 SSD vardı bende de, 7-8 TB veri yazmakla %87 sağlığa düştü. Onun dısında 970 EVO PLUS'ıma 22 TB veri yazmama rağmen sağlığı %98. 95 normal değil şahsen. Laptoplar o sıcaklığa dayansa da insan elinin altında 95 derece istemez. Metal stant iş görmüştü ama gerçekten kaliteli bir soğutucu alırsanız daha işlevli olur.

Öncelike Monster soğutması başarılı bulmuyorum. 95 derece de aslında oyuncu laptoplarında normal bir değer. Ama en iyi değerler 80 derecelerde olması. Yani 95 derece güzel bir değer değil aslında. Termal macun yenilenmesi ve fanın değişmesi başlı başına gerekiyor zaten. Sürtünmemesi lazım. İşin garibi de sürtünme olayı. Fabrikasyon çıkan şey bu zamana kadar sürtünmüş olması garip. Onun dışında SSD %20 kayıp sağlık ile alakalıdır yani %80 değerine gelmiş demek oluyor. Bu değer kötü bir değer mi hayır. Özellikle sürekli olarak yüksek boyutta indirme işlemleri ve uzun süre çalıştırmak gibi nedenlerle bu değer her SSD de olduğu gibi düşecektir. Fakat kalitesi kullanım şekli vs değişir nedenler. Kilitlenme dedikleri olay da takılmalar gibi performans düşüşlerinden bahsediyorlardır. Ama tabii değişim her daim daha iyi. Daha performanslı ve sağlıklı olur.

Eğer dedikleri gibi fan sürtüyorsa değişmesi bana göre şart. Nasıl bir ses, onu bilmiyorum gerçi. İşleyişinde sorun var mıydı fan sesi vesaire? Sürtmedir, yalpalamadır, yavaş dönmedir...

Onun dısında SSD hakkında bilgim yok fakat Crucial P3 SSD vardı bende de, 7-8 TB veri yazmakla %87 sağlığa düştü. Onun dısında 970 EVO PLUS'ıma 22 TB veri yazmama rağmen sağlığı %98. 95 normal değil şahsen. Laptoplar o sıcaklığa dayansa da insan elinin altında 95 derece istemez. Metal stant iş görmüştü ama gerçekten kaliteli bir soğutucu alırsanız daha işlevli olur.
Hocam sizle daha önce yine sağ fandan sola göre az hava geliyor diye de konuşmuştuk başka konuda. Fan sesinde vs bana göre hiçbir sorun yoktu hatta soldaki fanda bana göre sorun bile yoktu çünkü sağdaki fandan hava gayet güzel akıyodu ve oyunlarda da 85 ın üzerine çıkmıyodu ama sağdaki fandan hava az geliyodu ve ısınıyodu. Çok fazla dosya da indirmedim oyun indirdim sadece zaten 500 gb SSD ye 3 5 tane oyun inebiliyor. Laptopu satmayı düşünmüyorum o yüzden gerekli parçaları almayı düşünüyorum.

Öncelike Monster soğutması başarılı bulmuyorum. 95 derece de aslında oyuncu laptoplarında normal bir değer. Ama en iyi değerler 80 derecelerde olması. Yani 95 derece güzel bir değer değil aslında. Termal macun yenilenmesi ve fanın değişmesi başlı başına gerekiyor zaten. Sürtünmemesi lazım. İşin garibi de sürtünme olayı. Fabrikasyon çıkan şey bu zamana kadar sürtünmüş olması garip. Onun dışında SSD %20 kayıp sağlık ile alakalıdır yani %80 değerine gelmiş demek oluyor. Bu değer kötü bir değer mi hayır. Özellikle sürekli olarak yüksek boyutta indirme işlemleri ve uzun süre çalıştırmak gibi nedenlerle bu değer her SSD de olduğu gibi düşecektir. Fakat kalitesi kullanım şekli vs değişir nedenler. Kilitlenme dedikleri olay da takılmalar gibi performans düşüşlerinden bahsediyorlardır. Ama tabii değişim her daim daha iyi. Daha performanslı ve sağlıklı olur.
Evet, clevio kasa benim model hava çıkışında; tasarımında dezavantajlı biraz daha. Daha önce gönderdim bakıma böyle sıkıntılar söylemediler. Aslında laptopta çok az yavaşlama da vardı ama SSD ile alâkalı olmadığını düşündüm çok pis kullanmadım da sigara bile içmedim oyun vs oynarken yanında. Pc yi de Tokat'tan gönderdim elden veremediğim için kontrol etme şansım da yok muhtemelen gerekli parçaları alıcam hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı