SSD'de ayrılmış alanlar nasıl düzenlenir?

toomanynights

Kilopat
Makaleler
5
Eski laptobumun 1 TB HDD'sini 120 GB SSD'ye klonladım. Şuan hiçbir sıkıntı olmadan çalışıyor. Fakat disk yönetiminde durum böyle. 11 GB kurtarma alanı falan var. Ayrıca 500 MB hiç kullanılamayan alan var. Bunu nasıl düzenleyebilirim?
Ekran görüntüsü 2021-03-23 181323.png

SSD'yi tamamen silip yeniden klonlama yapabilirim. Eski HDD hazır duruyor. Eğer böyle bir şey yapmam gerekirse.
Eğer eski laptopunuz Windows 10 / 8.1 /8 yüklü geldiyse, temiz kurulum yaptığınızda Windows kendi kendine etkinleşiyor. Sebebi ise Windows anahtarının laptopların anakartına işlenmiş olmasıymış.
Yanlış olabilir fakat bu anakarta işlenmiş kodlar ile 3 temiz kurulum hakkınız var diye bir yazı okudum.
Soruya gelirsek, temiz kurulum yaptığım için sorun ortadan kalktı fakat o bölümleri düzenlemenin yolu MiniTool Partition Wizard programını yüklemek. Bu program ile kolay şekilde istenmeyen bölümleri silebilir ve ana bölüme ekleyebilirsiniz. Yada benim gibi Recovery bölümünü silip Windows'u tekrar kurmak zorunda kalabilirsiniz. Dikkatli olun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı