SSD'de Windows kullanırken HDD'ye nasıl Windows kurulur?

Lory7

Hectopat
Yer
Niğde
Merhaba, bilgisayarıma takılı olan 1 tane M.2 SSD, 1 tane HDD var. M.2 SSD'de Windows var, kullanabiliyorum, sıkıntı yok. HDD'i başka bir laptopa takacağım. Buradan direkt Windows kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarıma takılı olan 1 tane M.2 SSD, 1 tane HDD var. M.2 SSD'de Windows var, kullanabiliyorum, sıkıntı yok. HDD'i başka bir laptopa takacağım. Buradan direkt Windows kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Bir Flash disk lazım içine rufus yada ventoy kurun. Ardından Windows iso dosyasını atın ve bilgisayarı formatlayın.

Her zamanki yöntemle USB ile BIOS üzerinden format ekranına gelip HDD'nin olduğu sürücüyü seçip devam edebilirsiniz. Eğer sistemde halihazırda Windows kurulu başka bir disk varsa sistemde çakışma olabilir.

Aynı durumu birkaç kez yaptığımda her seferinde bilgisayar açılırken Windows'u hangi diskten başlatmak istediğimi soruyordu ve çözemiyordum, sonra da Windows'lar bozuluyordu. Risk almak istemezseniz en iyisi tüm diskleri çıkarıp sadece Windows kuracağınız diski sistemde tutmaktır.

Son düzenleme:
Windows 10'da kurulum yaparken donanım özelliklerinizde kurulum yaparak belirlenip,yüklenir. Usb bellekle HDD'ye Windows 10 kurabilirsiniz ve sonra istediğiniz bilgisayara takabilirsiniz. Windows 7 ve önceki sürümlerde sorun olmuyordu ancak Windows 10'da bu işlem her zaman işe yaramayabiliyor. Bazı pc'lerde sorun olmazken bazı pc'lerde sistem açılmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı