SSD'de yükseltmeye nasıl gidilir?

Kontex890

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben Adata'nın 240 GB'lık SSD'sini kullanıyorum. 500 GB'lık bir SSD'ye geçiş yapmak istiyorum. Samsung'u tercih etmeyi düşünüyorum fakat ürün bakmaya başlamadan önce SSD'nin nasıl değiştirileceğini bilmiyorum. Bilgisayar kasasında nereye takacağımı biliyorum ama değiştirirken eski SSD'yi nasıl biçimlendireceğimi, yeni SSD'ye nasıl Windows 10 kuracağımı bilmiyorum. Verileri taşımaya ihtiyacım yok, her şeyi yeniden kurmak istiyorum. Kulağa kolay gelir ancak pek bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD takmak kolaydır. Kasadaki kızağa veya yuvaya SSD'yi oturup vidalayacaksınız ve SATA güç ve veri kablolarını bağlayacaksınız, tabii SATA SSD alacaksanız.
Daha sonrası burada:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Montaj için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Dakika 45.

Eski SSD'yi disk yönetiminden biçimlendirebilirsiniz.
Windows kurulumu için de bu videoya bakın;

Disk Manager ile uğraşmaya gerek yok arkadaş zaten kurulum yapacakmış.

HDD takmak ile SSD takmanın farkı yok.
Sadece M.2 SSD'lerde vida yuvası olması gerek.

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
Dediğiniz bu yöntemleri uygularsam eski SSD'nin içindekiler sıfırlanır mı? Yenisini takıp eskisini satacaktım da. Bi' de şu anda ben bilgisayarı aktif olarak kullanıyorum. Yeni SSD'yi alıp takınca FreeDOS mu oluyor? Teşekkür ederim.

FreeDOS demek işletim sistemsiz demek. Evet yeni SSD'de Windows kurulu olmadığına göre FreeDOS olacak. Eskiyi satacaksanız Windows kurarken onu biçimlendirip yeniye Windows kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…