SSD'den Windows başlamıyor

Özgür Özgür

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar anakartım brick olduğu için servise gitti. Servisten aldım sistemi kurdum. Gigabyte yazısı geçtikten sonra sinyal yok hatası alıyorum, siyah ekranda kalıyor. Eski bilgisayarımdan HDD söküp, HDD'den başlattım sorunsuz açıldı. M.2 SSD'de ki dosyalarım da duruyor. Sistem sadece SSD'de açılmıyor. Sebebi nedir acaba?

Secure Boot sıfırlandığı içindir muhtemelen. BIOS ayarlarından bunu kapatın. Bir sonraki temiz kurulumda tekrar açarsınız.

EK: SSD'deki Windows kurulumuna bağlı olarak, UEFI'nin açık/kapalı olması da ikinci ihtimal dahilinde.

Secure Boot kapatmak istemiyorum. Anakart Secure Boot açarken brick oldu o sebepten servise yolladım. Tekrar açıp kapatarak risk almak istemiyorum. Temiz kurulum yapsam SSD'ye sistem açar mı acaba?

Secure Boot kapatmak istemiyorum. Anakart Secure Boot açarken brick oldu o sebepten servise yolladım. Tekrar açıp kapatarak risk almak istemiyorum. Temiz kurulum yapsam SSD'ye sistem açar mı acaba?
Muhtemelen açar ama SecureBoot'un açılıp kapanması da bir sorun yaratmaz. En azından test etmek ve sorunun burdan kaynaklandığından emin olmak için 1 kez kapatmayı deneyin derim...

Muhtemelen açar ama Secure Boot'un açılıp kapanması da bir sorun yaratmaz. En azından test etmek ve sorunun buradan kaynaklandığından emin olmak için 1 kez kapatmayı deneyin derim...

Dostum tekrar temiz kurulum yapıyorum şu an. 1 aydır servisteydi anakart. Cidden tekrar açıp kapatmaya yemedi . M.2 SSD'yi biçimlendirdim üstelik içinde RDR2, GTA 5, Valorant, CS2, FIFA, e-footbal, ETS 2 varken. Şimdi gidip 1MB indirme hızıyla hepsini indireceğim. Muhtemelen servise gidip gelmesi daha kısa sürerdi

Muhtemelen açar ama Secure Boot'un açılıp kapanması da bir sorun yaratmaz. En azından test etmek ve sorunun buradan kaynaklandığından emin olmak için 1 kez kapatmayı deneyin derim...

Şimdi de şöyle bir sorun oluştu Windows 10 kurdum. Sistem açık kaldı 5 dakika kadar. Daha sonra driver indirmek için tarayıcımı açtım. İnerken ekran gitti siyah ekranda kaldı. Reset attım aynı şekilde sinyal yok kafayı yemek üzereyim.

Son düzenleme:
Windows ekran kartı sürücüsünü güncellerken bir anlığına görüntü gidebilir; Umarım böyle bir durumda resetlememişsinizdir. Yoksa yazık olur...

Durum bu değilse daha büyük sorunlar var demektir: SSD/HDD, anakart ya da RAM'lerde sorun olabilir. Deneme yanılmayla çözülmesi çok kolay bir iş değil. Korkarım tekrar servisin kapısını çalabilirsiniz

Daha ekran kartı Driver'ı indirmemiştim. Kurulum aşamasında evet görüntü gidip geliyor ama ben sadece indirmeyi başlatmıştım yani kurulum olmadı. HDD'de sorunsuz çalışan sistem SSD'de neden açılmıyor anlamıyorum. Üstelik SSD'de hiçbir problem yoktu.

Windows Update üzerinden kendisi indirmiş ve kurmaya başlamış olabilir ama sorun muhtemelen SSD kaynaklı gibi... Kurulum sırasında tüm SSD bölümlerini siliyorsunuz değil mi?

Windows Update üzerinden kendisi indirmiş ve kurmaya başlamış olabilir ama sorun muhtemelen SSD kaynaklı gibi... Kurulum sırasında tüm SSD bölümlerini siliyorsunuz değil mi?

Hayır sadece tek bölüm olan 930GB kısmı sildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…