SSD'den Windows nasıl silinir?

Burak Göre

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus 500gb M2SSD
Anakart
ASRock A320M-HDV R4.0
Ben şimdi M.2 SSD aldım bilgisayara taktım ve çalıştırdım şu an SSD'imde Windows 10 kurulu ama bilgisayarı açtığımda M.2 SSD üzerinden Windows 11 açılıyor. SSD üzerinden bilgisayarı nasıl açacağım? ( M.2 SSD'yi sıfır aldım Vatan Bilgisayar üzerinden.) Ne yapacağımı bilmiyorum ve M.2 SSD'den Windows'u nasıl sileceğimi de belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD iade SSD olabilir iiçinden Windows çıktı ise.

Öncelikle silmek için normal SSD üzerinden sistemi açmanız gerekiyor. Onda da BIOS üzerinden seçim yaparak açmanız mümkün. Ardından normal flash bellek biçimlendirir gibi silme işlemi yapıyorsun. Ardından zaten içindeki tüm bilgiler gittiği için işlem tamamlanıyor. Fakat sıfır olduğu halde nasıl Windows 11 ile gelmiş enteresan. Bu durumu konuştun mu müşteri hizmetleri ile? Acaba iade veya değişim edilen bir ürün olabilir. Onda da zaten kutunun açılıp açılmadığından belli olur.

BIOS'unuzun Boot kısmından ssd mi yoksa m2 ssd mi üzerinden başlatılacağını seçebilirsiniz.

Öncelikle

BIOS'unuzun Boot kısmından SSD mi yoksa M.2 SSD mi üzerinden başlatılacağını seçebilirsiniz.

SSD üzerinden bilgisayarımı başlattım daha yeni bugün geldiği için müşteri hizmetleriyle falan konuşmadım. Bulk olduğu için kutusu yok. Hızlarını test ettim belirtilen hızları veriyor. Ne yapayım? Müşteri hizmetleriyle mi konuşayım yoksa direk iademi edeyim ya da kullanmaya devam mı edeyim? Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın uyarı almıştım.

M.2 SSD'nin linki de bu

Demek istediğinizi anlamadım.

İade edip başka markada şansımı deneyeceğim.

Son düzenleme:

Kutusuz ise evet mantık olarak anlaşılmaz. Yani şimdi program ile kaç saat çalışmış açılma süreleri falan demeye de gerek yok. Belli zaten kullanılan ürün geldiği. Kutusuz ürün almamakta yarar var zaten. Örnek olarak bu ürünü alabilirsin. Zaten DRAM olayı yok. Ama kutulu ve aynı fiyata almakta yarar var. Ama biraz daha üstüne koyup 1TB olan modelini de alabilirsin. Onun dışında zaten daha da üstüne çıkarsan DRAM modelli güzel M.2 SSD'ler mevcut.

Bilmediğim için yazıyorum. Hocam ben şimdi bunun geldiği karton kutuyu attım farklı bir kutuya koysam sıkıntı olmuyor demi iadede? Giderken kırılmasın yeter diye biliyorum ama sorayım yine de dedim.

@ahmttrn60

Dediğin vatan kutusu herhalde faturası varsa problem olmaz. Herhangi karton kutuda verebilirsin iadeyi.

BIOS'unuzun Boot kısmından ssd mi yoksa m2 ssd mi üzerinden başlatılacağını seçebilirsiniz.
Hocam bendede aynı sorun var m2 aldım taktım içinde windows yüklü geldi taktığımda kendi ssd'mdeki windowsu değilde m2' dekini görüyor ne yapmam lazım yol gösterirmisiniz bunu dişarda pc tamiri yapan birine formatlatıp taksam yine açılışda m2 yimi görecek yoksa şuan stabil çalışan ssd deki windowsumu

Hocam bendede aynı sorun var m2 aldım taktım içinde windows yüklü geldi taktığımda kendi ssd'mdeki windowsu değilde m2' dekini görüyor ne yapmam lazım yol gösterirmisiniz bunu dişarda pc tamiri yapan birine formatlatıp taksam yine açılışda m2 yimi görecek yoksa şuan stabil çalışan ssd deki windowsumu

Öncelikle ürünü sıfır aldıysan iade edilen ürün gelmiş demek oluyor bu. Konuda da bahsetmiştik zamanında zaten. İade etmeni öneririm bildirim yapıp. Eğer sıfır almadıysan veya iade ile uğraşmam sağlam hızında üründe problem yok diyorsan SSD seçimini BIOS'tan ayarlaman gerekiyor. Onun içinde öncelikle BIOS ekranına gelmek gerekiyor. BIOS ekranına girdikten sonra boot kısmı olacak. Oradan önceden kullandığın SSD 1. sıraya alman gerekiyor. Ha eğer yapamazsan olmazsa bilgisayarı çalıştır sonra M.2 SSD tak önce senin işletim sistemi yüklensin ardından gelen SSD o şekilde sıfırlama yapabilirsin. Ama en sağlıklısı ve kolay yöntem boot seçimi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…