K kyleandzed Decapat Katılım 25 Eylül 2018 Mesajlar 5 30 Ekim 2018 #1 M.2 SSD ve SATA bağlantılı SSD'leri biliyorum ama USB 3.1 ile Thunderbolt 3 bağlantılı SSD'leri anlamadım. Bunlar farklı kavramlar mı yoksa hariciye alternatifler mi, açıklarsanız sevinirim. Son düzenleyen: Moderatör: 30 Ekim 2018
M.2 SSD ve SATA bağlantılı SSD'leri biliyorum ama USB 3.1 ile Thunderbolt 3 bağlantılı SSD'leri anlamadım. Bunlar farklı kavramlar mı yoksa hariciye alternatifler mi, açıklarsanız sevinirim.
Mert Gigapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 11 Haziran 2012 Mesajlar 6.873 Makaleler 9 Çözümler 49 30 Ekim 2018 #2 Harici SSD'ler işte. Nasıl taşınabilir harici HDD'ler USB'den bağlanıyor, aynı hesap. M.2 SSD'ye sahip bazı modeller Thunderbolt ile çıkıyor çünkü Thunderbolt 40 Gbps hız sunabiliyor. USB ise 10 Gbps'te tıkanıyor.
Harici SSD'ler işte. Nasıl taşınabilir harici HDD'ler USB'den bağlanıyor, aynı hesap. M.2 SSD'ye sahip bazı modeller Thunderbolt ile çıkıyor çünkü Thunderbolt 40 Gbps hız sunabiliyor. USB ise 10 Gbps'te tıkanıyor.