SSD'li Gigabyte A320M PC'ye HDD eklemek

Ahmetymann

Centipat
Daha fazla  
Sistemimde 256 GB Patriot P210 marka bir SSD vardı, bugün sisteme Seagate Barracuda 1TB HDD ilave ettim. Kablo bağlantılarını yaptım PC'yi açtım, disk yönetimine girdiğimde HDD'yi tanıdı fakat karşıma görseldeki gibi 2 bölüm şeklinde çıktı. Bu herkeste böyle mi oluyor? Aldığım HDD ikinci el falan mı yoksa. Bir de bilgisayarım'a girince yeni taktığım HDD yerel disk D olarak görünmüyor onu nasıl aktif edebilirim? Son olarak bugün kasamı ve güç kaynağımı değiştirdim, doğal olarak anakarttaki SSD SATA bağlantılarını ve eski PSU'dan gelen bağlantılarının tamamını söktüm sonra yeni PSU'nun ve kasanın ön panel kablolarını taktım. Bu durumda herhangi bir ayar sıfırlanmış mıdır, bir yerlerde bir şeyler bozulmuş mudur kabloları söküp takınca? Anakartım "Gigabyte A320M h", kasa Corsair Carbide Spec 05, PSU Corsair VS550.

Edit: Biçimlendirmek falan gerekiyormuş galiba ama benim diskin üstüne sağ tıklayınca biçimlendir çıkmıyor, sadece birimi sil çıkıyor. Bir de az önce BIOS'a girip Boot menüsüne baktığımda yeni aldığım HDD'nin başında Ubuntu falan yazıyor. O ne demek?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-05-29 013733.jpg
    Ekran görüntüsü 2021-05-29 013733.jpg
    131,3 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Diskinde Ubuntu işletim sistemi yüklenmiş. Yani ikinci el başka bir sistemden çıkma.
Satıcının açıklamasını iyice okudun mu almadan önce? Bazı HDD'ler sıfır sistemden sökülüp öyle satılıyor. Bir nevi sıfır sayılır yani ama yine de açıklamada belirtmiyorsa hoş değil.
Disk1 yazan yerdeki iki birimi de sileceksin ondan sonra biçimlendirebilirsin.
Bios'tan boot menüsüne 1. sıraya ubuntu alıp kontrol et işletim sistemi kullanılmış mı yoksa boş mu.

Diskinde Ubuntu işletim sistemi yüklenmiş. Yani ikinci el başka bir sistemden çıkma.
Satıcının açıklamasını iyice okudun mu almadan önce? Bazı HDD'ler sıfır sistemden sökülüp öyle satılıyor. Bir nevi sıfır sayılır yani ama yine de açıklamada belirtmiyorsa hoş değil.
Disk1 yazan yerdeki iki birimi de sileceksin ondan sonra biçimlendirebilirsin.
HDD'yi teknobiyotik'ten aldım,açıklamada sıfır olduğu ama poşetsiz olduğu yazıyordu. Bu durumda napmam lazım peki ?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-05-29 022830.jpg
    Ekran görüntüsü 2021-05-29 022830.jpg
    133,2 KB · Görüntüleme: 38
Arayıp konuşacaksın bu HDD'ye işletim sistemi yüklenmiş yani ikinci el diyeceksin. Paranı iade isteyebilirsin. Ya da HDD'de bir sorun yoksa sıfırlayıp kullanmaya devam edebilirsin. Sana kalmış bir şey yani.
Eğer rahatsız olduysan da iade işlemini tamamladıktan sonra. Şikayetvar'a ve buraya "Teknobiyotik sıfır diye 2. el ürün satıyor" diye konu açabilirsin. İnsanlar nerden alış veriş yaptığını öğrenir. İtibarları zedelenir.

Arayıp konuşacaksın bu HDD'ye işletim sistemi yüklenmiş yani ikinci el diyeceksin. Paranı iade isteyebilirsin. Ya da HDD'de bir sorun yoksa sıfırlayıp kullanmaya devam edebilirsin. Sana kalmış bir şey yani.
O zaman ben şuan hiç biçimlendirme falan yapmayayım aldığım yeri arayıp ubuntu falan var diye söyleyeyim iade alırlarsa göndereyim. Bu ubuntu varsa kesin kullanılmış mı demek oluyor başka bi ihtimal yok sanırım ?

Hocam fabrikadan çıkışta işletim sistemi yüklemediklerine göre birileri yüklemiş işletim sistemini. Belki gerçekten kullanılmamıştır ubuntu'yüklü bir hazır sistem içerisinde bekliyordur satılmak üzere ama Allah bilir yani. Kendileri mi yükledi daha önce satıp iade aldıkları biri mi yükledi.
Secure boot seçeneğini kapatıp ubuntu sistemi açmayı denediniz mi ? İçinde kişisel bilgi var mı yoksa boş mu ?

Hocam fabrikadan çıkışta işletim sistemi yüklemediklerine göre birileri yüklemiş işletim sistemini. Belki gerçekten kullanılmamıştır ubuntu'yüklü bir hazır sistem içerisinde bekliyordur satılmak üzere ama Allah bilir yani. Kendileri mi yükledi daha önce satıp iade aldıkları biri mi yükledi.
Secure boot seçeneğini kapatıp ubuntu sistemi açmayı denediniz mi ? İçinde kişisel bilgi var mı yoksa boş mu ?
Ürünün üstündeki seri numarasından garantisini sorguladığımda "aldığınız ürün bir hazır sistemin parçası olabilir,satıcınıza danışın" tarzında birşey yazıyordu. Muhtemelen sizin dediğiniz gibi hazır sistemin içinden söküp göndermişler herhalde. Yok denemedim ama denemeyeceğim yarın arayıp iade göndereyim direkt. İçim rahat etmez böyle malesef.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı