Ahmetymann
Centipat
Daha fazla
Sistemimde 256 GB Patriot P210 marka bir SSD vardı, bugün sisteme Seagate Barracuda 1TB HDD ilave ettim. Kablo bağlantılarını yaptım PC'yi açtım, disk yönetimine girdiğimde HDD'yi tanıdı fakat karşıma görseldeki gibi 2 bölüm şeklinde çıktı. Bu herkeste böyle mi oluyor? Aldığım HDD ikinci el falan mı yoksa. Bir de bilgisayarım'a girince yeni taktığım HDD yerel disk D olarak görünmüyor onu nasıl aktif edebilirim? Son olarak bugün kasamı ve güç kaynağımı değiştirdim, doğal olarak anakarttaki SSD SATA bağlantılarını ve eski PSU'dan gelen bağlantılarının tamamını söktüm sonra yeni PSU'nun ve kasanın ön panel kablolarını taktım. Bu durumda herhangi bir ayar sıfırlanmış mıdır, bir yerlerde bir şeyler bozulmuş mudur kabloları söküp takınca? Anakartım "Gigabyte A320M h", kasa Corsair Carbide Spec 05, PSU Corsair VS550.
Edit: Biçimlendirmek falan gerekiyormuş galiba ama benim diskin üstüne sağ tıklayınca biçimlendir çıkmıyor, sadece birimi sil çıkıyor. Bir de az önce BIOS'a girip Boot menüsüne baktığımda yeni aldığım HDD'nin başında Ubuntu falan yazıyor. O ne demek?
Edit: Biçimlendirmek falan gerekiyormuş galiba ama benim diskin üstüne sağ tıklayınca biçimlendir çıkmıyor, sadece birimi sil çıkıyor. Bir de az önce BIOS'a girip Boot menüsüne baktığımda yeni aldığım HDD'nin başında Ubuntu falan yazıyor. O ne demek?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: