SSD'li sistem %100 disk kullanımı

Makaleler
3
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı olmaya çalışıyor.
İlk başta işlemci kaynaklı falan zannetmiştim. Fakat bugün görev yöneticisinden baktığımda gördüm SSD ara ara %100 oluyor ve sistemde takılmalar meydana geliyor. Normal kullanımda pek olmuyor. Genellikle Steam'den (SSD'ye kurulu) HDD'ye oyun indirirken oluyor. Hatta fotoğrafını yakaladım aşağıya bırakıyorum. Zaten oradaki grafikten de anlarsınız olduğunu. SSD'ye sadece Windows 10, PUBG ve Fortnite kurulu. 34 GB boş alan var. Büyük ihtimalle Windows 10 kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum. Ne olur ne olmaz diye SSD'yi CrystalDiskMark testine de sokacağım, sonuçları eklerim. Yardımınızı bekliyorum. Cidden can sıkıcı bir durum.

SSD sonuçlarım aşağıdaki gibi çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskinizi %100 kullanmıyor.
O 100 yazan yer 0-100 aralığını gösteren bir grafik. Disk kullanım yüzdesi sol tarafta yazıyor. Attığınız fotoğrafta %1 kullanım var.

İşlemler kısmından diski kullanan uygulamaların görüntüsünü atarmısın?

İşlemler kısmından diski kullanan uygulamayı görebilirsiniz. Windows Güncelleştirme yüklüyor olabilir.
İşlemler kısmından diski kullanan uygulamaların görüntüsünü atarmısın?
Oraya da baktım. Kesinlikle hiçbir işlem gözükmüyor. Yani her şey yolunda gözüküyor. Arada bir Chrome kullanıyor ama oda öyle %100 yapacak kadar değil. Ki zaten bu %100 olduğu zamanlar okuma yazma hızında öyle çok bir değişiklik olmuyor. 3-5 MB bir şey gözüküyor. Ama etkinlik süresini %100 olarak gösteriyor. Ayrıca ortalama yanıt süresi de 2000-4000 aralarında geziniyor.
Diskinizi %100 kullanmıyor.
O 100 yazan yer 0-100 aralığını gösteren bir grafik. Disk kullanım yüzdesi sol tarafta yazıyor. Attığınız fotoğrafta %1 kullanım var.
Yok işte o 0-100 aralığında ki grafiğe bakarsanız bazen 100'e çıktığını görürsünüz. Hatta 2-3 saniye kadar öyle kalmış. İşte o zaman dediğiniz yer yani soldaki disk kullanım yüzdesi de %100 oluyor. Ben fotoğrafı tam zamanında yakalasaydım anlardınız ne demek istediğimi.

Doğru o kısmı tam farketmemişim tekrar bakınca gördüm. Ben sandım siz tam takılma yaşandığında görüntü aldınız diye.
Bu sorun sürücülerden kaynaklı olabilir. Genelde hatalı sürücülerden kaynaklı olabiliyor bu anlık donma, takılma sorunları yada virüs sorunuda olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…