SSD'li Windows 10 30 saniyede açılıyor

Zoltarx

Hectopat
SSD okuma yazma değerleri normal olmasına rağmen sistem 30 saniye de açılıyor. Sebebi ne olabilir?

Bilgisayar açılırken ki programlar yavaşlatabilir. Örn. Steam, Discord, Spotify.

Kuzenimin SSD'li, Ryzen 5 Acer laptopu açınca 4 saniyede masaüstünü görüyor, kapatınca da 4 saniyede de kapanıyordu.

Benim de gec aciliyor aslinda. Gecen bir programla sure denedim 34sn surdu tamamen acilmasi ve fastboot acik. Sorun ne bulamadim, saldim.

BIOS üzerindeki "Fast Boot" yani hızlı başlatma ayarı kapalı olabilir.
Açık.
Benim de gec aciliyor aslinda. Gecen bir programla sure denedim 34sn surdu tamamen acilmasi ve fastboot acik. Sorun ne bulamadim, saldim.
Ben az 2 kere açtım ve ilkinde 33 saniye ikincide ise 23 saniye sürdü.
Bilgisayar açılırken ki programlar yavaşlatabilir. Örn. Steam, Discord, Spotify.
Bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum.

Görev Yöneticisi'ni açıp Başlangıç sekmesinin ekran alıntısını paylaşır mısınız?

Açık.

Ben az 2 kere açtım ve ilkinde 33 saniye ikincide ise 23 saniye sürdü.

Bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum.
Evet kafasina gore cok hizli acildigi da oluyor. Yine de kotu bir sure degil, cok fazla kurcalamamak lazim bence.

İsterseniz Spotify, Discord, Steam, Epic Games, LGHUB ve Vanguard'ı devre dışı bırakabilirsiniz. Eminim faydası olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…