Çözüldü SSD'nin boyutu azaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yüksel Baturay

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bugün yeni bir SSD aldım ve Windows'u bu SSD'ye taşımak istedim. YouTube'da en çok güvendiğim sayfalardan Technopat'a baktım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu uyguladım. Ama 1 TB olan SSD birden 225 GB oldu ve hiçbir şekilde SSD'yi tekrardan 1 TB yapamıyorum. Recep bey veya bu işten anlayan biri varsa bana yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• resim_2022-11-06_185103234.png
    resim_2022-11-06_185103234.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bugün yeni bir SSD aldım ve Windows'u bu SSD'ye taşımak istedim. YouTube'da en çok güvendiğim sayfalardan Technopat'a baktım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu uyguladım. Ama 1 TB olan SSD birden 225 GB oldu ve hiçbir şekilde SSD'yi tekrardan 1 TB yapamıyorum. Recep bey veya bu işten anlayan biri varsa bana yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Hocam ayrılmamış alan yazıyor. Orayı da birleştirmeniz lazım.

Ayrılmamış kısma sağ tık yapıp orada yeni birim olması lazım ordan deneyin. Sonra birleştirin.

Yok arkadaşlar o yolları hep denedim Birleştirmeye izin vermiyor
Mini tool partition adlı bir program var ordan da birleştirmeye malesef izin vermiyor Diskin 700 gb ı kayıp
1667750351792.png

Arada kurtarma bölümü var. Onu silmeden ana bölüme ekleme yapamazsınız ancak onu silerseniz büyük ihtimal bilgisayar açılmaz. Windows o kadar esnek değil maalesef. Kurulumu yeniden yapmalı ve ayrılabilecek en fazla alanı eklemelisiniz.

Normalde 700 GB'lık bölüme birim oluşturtmuyordu. Yetersiz alan diyordu. Ama temel disk tavsiyesini yaptım. Şimdi ise önceden tek bir diskte 1 TB iken şimdi 2 ayrı diskte 1 TB oldu.

1667751292158.png

Birleştirmeye çalışıyorum ama izin vermiyor. Partition Wizard uygulamasını deneyeceğim onu indiriyorum.
En son olarak uygulamada da birleştirmeyi izin vermedi ama en azından boyutlar ayarlanabiliyordu. Bende diskin birini 300 MB'a kadar düşürdüm. H diskinden SSD'mi kullanmaya devam edeceğim. Şimdi son olarak SSD hızını test edip kullanmaya başlayacağım. Desteğiniz için teşekkürler.

1667751862529.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı