SSD'nin bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Yağız_Buğra

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktaki gibi SSD bozuk mu değil mi çözemedim. Aşağıdaki fotoğraflarda hem C diskini hem de D diskini tek ve ikili okuma/yazma testi yaptım. Tek okuma yazma değerlerinde yazma değerleri fazlasıyla düşük. İkili okuma/yazma değerlerinde ise ilk verdiği değerler fazlasıyla düşükken 2.değerler yükseldi. Son fotoğrafta ise sağlık durumu var. SSD modelini hatırlamıyorum Casper Excalibur laptopumun içindeki SSD.

Dosya Ekleri

• cdiski.png
    70,6 KB · Görüntüleme: 137
  • cdiski2liokuma.png
    51,5 KB · Görüntüleme: 85
  • ddiski.png
    61 KB · Görüntüleme: 76
  • ddiski2liokuma.png
    46,3 KB · Görüntüleme: 100
60-70 MB olanlar nasıl olacak?
Sanırım dram yok ssd'nizde. Bu test programında ssd'ye aşırı dosya yükleyen zorlayıcı 8 gb sn'yi seçmişsiniz bu yüzden hafıza dolunca yazma hızı düşer. 1 gib saniye olacak şekilde test edin en sağlıklısı budur. Dram bulunmayan ssd'lerde 5 dk aralıklarla yeni testler yapın ancak hafızayı temizliyor. Öyle ard arda 1 gib testler yaparsanızda 3. 4. test sonrasında hız düşecektir.

1gib testi yaptığımda değerler biraz daha düzeldi ancak hala ilk günkü değerlerine göre çok düşük ilk günlerde yaptığım testler 6 GB okuma 5GB yazma gösterirken şu anda yaptığım testler şu anda 5GB okuma 3GB yazma gösteriyor. 8 ayda bu kadar yavaşlama normal değil bence.

Disk info programından sağlığına bakın.

Son görsel olarak yüklemeyi unutmuşum atayım.
Hocam ssd'niz bu 5000e 3600 mb sn. 5000'e 6000 verebilecek bir ssd değil zaten. Bence siz karıştırıyorsunuz. Ssd'de Hmb ön bellek var yani ardışık 70-80 gb veri yazdıktan sonra yavaşlamaya başlar.
Ssd'nizin sağlığıda güzel bir problem gözükmüyor.

Sağ olun hocam ama benim anlamadığım FC24 oynarken menü geçişlerinde maç sonu raportajlarında ve gün geçerken çok yavaş oluyor. Önceden böyle değildi FPS düşmesi konuları çok önemli deği benim için 60 üstüyken problem olmuyor ama oyunu ilk oynamaya başladığım günden beri hem sürekli grafik düşürmeye başladım hem de bu aralar yükleme ekranları çok uzun sürüyor ayrıca oyun nadiren takılıyor.

Sağ olun hocam ama benim anlamadığım FC24 oynarken menü geçişlerinde maç sonu raportajlarında ve gün geçerken çok yavaş oluyor.
Fifa 70-80 gb veri yazıyor mu bilmiyorum ama fifa oynamadan önce ön bellek boş olsa daha iyi olur. Yani ağır başka bir oyundan çıkıp hemen fifaya girmeyin 5 dk bekleyin 70-80 gb lik yazma önbelleğiniz boşalsın öyle girin daha az sıkıntı yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…