SSD'nin oyuna katkısı var mıdır ?

Esas şu an benim BF4 masaüstünde SSD'de çalışıyor mu ?

- - - Güncellendi - - -

Aslında hiç HDD almayıp 1TB SSD'yi basacaksın da 1000TL verilir mi SSD'ye bir reim görmüştüm internetten adam iki tane 1TB samsung SSD almıştı.

Bu raid zor bir şey mi ? Nasıl yapılır ? Bir 250gb belki yılbaşı yaklaşıyor indirim olursa alınabilir ! Tabi bide anakartım izin veriri değil mi ? Asus maxımus vı hero

Depolama biriminin FPS'e katkısı yoktur ancak yavaş bir hdd oyunda lag ile karşılaşmana sebep olabilir.

How to Get Rid of Lag | GeForce

Onun dışında Id Software'in RAGE isimli oyununda korkunç büyüklükte texturelar kullanıldığı için VRAM'e sığamayan texturelar hdd/ssd'den okunuyor ve kafanı her bir sağa sola çevirişte ortaya iğrenç bir görüntü oluşturuyordu(Gerçi çıkarılan patchlerle durum epey düzeldi.) RAMDISK kullanmak sorunu kökünden çözdüğü tespit edilmiştir.

Bu raid zor bir şey mi ? Nasıl yapılır ? Bir 250gb belki yılbaşı yaklaşıyor indirim olursa alınabilir ! Tabi bide anakartım izin veriri değil mi ? Asus maxımus vı hero

Raid kurulum hiç yapmadım ama zor değil. Yalnız sırf bunun için 250 GB SSD'ye para vermeyin. Arada öyle ahım şahım bir fark olmaz. Daha doğrusu olur da bu fark sadece testlerde ortaya çıkar kullanımda pek hissetmezsiniz. Ben sadece 256 GB'lık SSD almaya alternatif olarak yazmıştım yani SSD için o kadar bütçe ayırırsam bunu raid olarak değerlendiririm demek istemiştim.

Anladım o zaman düşünmeyim. Ama insanın bazen para harcayası tutuyor. Takıyor bir şeye.

Açılıp geçişleri etkiler. Ama ssd'ni oyunlara harcamana tavsiye etmem. Ssd'ye işletim sistemini render programlarını kursan daha yararlı olur.

Oyunda bazı efektleri geç yükleme olayı varsa SSD işe yarar yoksa sadece oyunu hızlı açarsın. Bende toplayacağım sisteme ilerleyen zamanda para toparlayıp SSD takacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…