SSD'nin yanına HDD takılırsa bilgisayar yavaşlar mı?

at13a

Centipat
Yer
Çorum/İskilip
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Az önce SSD'im de yer kalmadığını fark ettim. Şöyle ki apartmanda ve akrabalar arasında herhangi bir teknolojik cihaz bozulduğunda ben yardımcı oluyorum. Bu sebeple de bilgisayarımda oldukça fazla dosya bulundurmak zorunda kalıyorum. Ayrıca yazılım gibi şeylerle de uğraştığım için, e bir de oyun desen ohooo. Bu yüzden yerim kalmadı.

Maalesef ki hiçbir şey silemem çünkü bilgisayarımda ki her bilgi benim için çok çok önemli. Elimde de 2 tane HDD var. İkisi de 500GB. Bunlardan birini takarsam bilgisayarım yavaşlar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Windows ssd kurulu kalsın birşey olmaz.

Eğer düz dosya depolayacaksan yavaşlamaz. Program kurarsan kurduğun programlar yavaş yüklenir.

Eğer düz dosya depolayacaksan yavaşlamaz. Program kurarsan kurduğun programlar yavaş yüklenir.

Hocam yavaş yüklenmesi önemli değil, benim için önemli olan hızlı çalışması. Ki onunda RAM'lere bağlı olduğunu düşünüyorum.

Hocam yavaş yüklenmesi önemli değil, benim için önemli olan hızlı çalışması. Ki onunda RAM'lere bağlı olduğunu düşünüyorum.
Eğer hızlı çalışmasını istiyorsanız. Windows'unuz SSD de kurulu olsun. Ayrıca çok fazla oyun/uygulama kurmayın SSD'nize

Bende 1 SSD 1 HDD kullanıyorum Windows SSD de kurulu gayet memnunum sorun yok.

Diskinizin dolu olması, okunmasını biraz zorlaştırır fakat SSD'ler için bu durum söz konusu değil. Ama yine de ben HDD'nize oyun/uygulamalarınızı, SSD'nize Windows'u kurmanızı öneririm. Tam tersi olursa da pek büyük birşey olmaz.

Tamamdır teşekkürler hocam anladım şimdi takıyorum.

Hocam şu an Windows 11 kuracağım uygulamalarımı ve oyunlarımı SSD'ye mi yoksa HDD'ye mi kurayım?

Tamamdır teşekkürler hocam anladım şimdi takıyorum.

Hocam şu an Windows 11 kuracağım uygulamalarımı ve oyunlarımı SSD'ye mi yoksa HDD'ye mi kurayım?
Siz bilirsiniz. Eğer windows'un hızlı açılmasını istiyorsanız Windows'u SSD'ye kurun. Eğer tam tersini istiyorsanız tam tersini yapın.

Ama HDD'ye çok fazla yüklenmezseniz yani sadece Windows'u kururarsanız hız açısından çok büyük birşey değişmez. (Ufak tefek şeyleri de HDD ye kurabilirsiniz.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…