SSD'nin yavaşlaması

Anzel Toprak

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, son zamanlarda Alt Tab yaptiktan sonra masaüstünde sağ tık yapinca takılma gecikme yaşıyorum. Veya internet tarayicimi açınca gecikme oluyor. Görev yöneticisinden kontrol ettiğimde bu olaylar olurken SSD hep %100 ve tepki süresi çok yüksek yaklaşık 100-4000 arası degisiyor. Henüz 450 küsur saattir çalışan SSD sagligi da 97'ye düşmüş durumda ve son zamanlarda boşta dahil 41 derece.

Ve şu an fark ettim, bilgisayar kapat dedikten sonra monitör gittikten 15-20 sn sonra kasa kendini kapatıyor. RGB'ler sönüyor. Çok anlamadım ama sorunum büyük ihtimalle SSD'de. Ne düşünüyorsunuz?

Oyun oynarken herhangi bir FPS sorunum yok eskiye nazaran ve PC açılırken de bir yavaşlık söz konusu. Masaüstünde kendine daha geç gelmeye başladı cihaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi model/marka?
Testi bunla mı yaptınız?
Ayrıca hızlarını da kontrol edin.

Crucial bx500 480 gb
Hangi model/marka?
Testi bunla mı yaptınız?
Ayrıca hızlarını da kontrol edin.
Herhangi bi test yapmadım sağlığı crystaldiskinfoyla kontrol ettim

Crucial BX500 480 GB.
Bu SSD ile ilgili forumda açılmış birçok konu var. Genel olarak hızın ve sağlığın düşmesinden şikayetçiler.
Bu konunun altına da mesaj olarak yazmışlar.
Herhangi bir test yapmadım sağlığı CrystalDiskInfoyla kontrol ettim.
CrytalDiskMark ile hız testi yapıp paylaşın, arkada hiçbir uygulama açık olmasın.

Bu SSD ile ilgili forumda açılmış birçok konu var. Genel olarak hızın ve sağlığın düşmesinden şikayetçiler.
Bu konunun altına da mesaj olarak yazmışlar.

CrytalDiskMark ile hız testi yapıp paylaşın, arkada hiçbir uygulama açık olmasın.
Peki test yapacağım ama sizce sorun ssddedir değil mi

Büyük ihtimalle.
Merhabalar dün teknik servisle de görüştüm zamanla ssd şişmesi gibi bir şeyden bahsetti ve normal dedi formatlayın geçmezse bir daha arayın dediler ama ben format atmadan öncede bir sorun olduğundan emindim gibi şuan formatladım ve direk programı indirip test yaptım. dediğim gibi tepki süresi inanılmaz fazla test yapmadan da windows update olurken veya bir şey açarken de görev yöneticisinde durumlar böyle
Bu arada sağlığım da 96 ya düştü yani 3 günde 2 felan geriledi

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    945,1 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Merhabalar dün teknik servisle de görüştüm zamanla ssd şişmesi gibi bir şeyden bahsetti ve normal dedi formatlayın geçmezse bir daha arayın dediler ama ben format atmadan öncede bir sorun olduğundan emindim gibi şuan formatladım ve direk programı indirip test yaptım. dediğim gibi tepki süresi inanılmaz fazla test yapmadan da windows update olurken veya bir şey açarken de görev yöneticisinde durumlar böyle
Bu arada sağlığım da 96 ya düştü yani 3 günde 2 felan geriledi
Yazma hızı çok düşük.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı