SSD'si çalınan laptopta ne gibi farklılıklar olur?

SSD çalınması takdirinde laptopta ne gibi farklılıklar olur? Veya ekran kartı alınması sonrası? Laptopu emanet ettiğim birinden şüpheleniyorum da. Kullanımda ne gibi farklılıklar sezersem kontrol etmeliyim? Kasasını açamıyorum garanti süresi dolmadı.

Çalınmamaıştır çalınsa yerinde duramazsın.

Aida64 gibi programlarla mevcut depolama birimlerini kontrol edin, ilkinden farklıysa değiştirilmiştir demektir. Çalındığından şüphelenmenize neden olan şey ne? Emanet ettiğiniz kişiye güvenmiyorsanız neden emanet ettiniz?

Ekran kartı çok büyük ihtimalle tümleşiktir çıkarılamaz. SSD çalınızsa yerine bir şey takmaları lazım HDD gibi ucuz bir şey mesela okuma yazma hızı düşer. Windows geç açılır. Bir de RAM çalınabilir. Bu durumda da görev yöneticisinden eski RAM kaç GB onu biliyorsanız tekrardan baktığınınızda aynıysa bir şey olmaz.

SSD çalınması takdirinde laptopta ne gibi farklılıklar olur? Veya ekran kartı alınması sonrası? Laptopu emanet ettiğim birinden şüpheleniyorum da. Kullanımda ne gibi farklılıklar sezersem kontrol etmeliyim? Kasasını açamıyorum garanti süresi

Ekran kartını çalması zor öünkü laptopdan onu çıkarta bilmemk için önce soğutucuyu sökmesi ekran kartını çıkarması geri takması lazım o da termal macun ile geri sıkıp hiçbirşeyi belli etmemesi lazım kolay çalabilecekgi parçalar şunlar (RAM SSD ) gerisini zor söker zaten bilgisayarı açarken bir hata veriyor mu?

Ekran kartı çok büyük ihtimalle tümleşiktir çıkarılamaz. SSD çalınızsa yerine bir şey takmaları lazım HDD gibi ucuz bir şey mesela okuma yazma hızı düşer. Windows geç açılır. Bir de RAM çalınabilir. Bu durumda da görev yöneticisinden eski RAM kaç GB onu biliyorsanız tekrardan baktığınınızda aynıysa bir şey olmaz.
Verdikten sonra yavaşlama olmadı ama sadece bir defa bu bilgisayar kısmına tıkladım ve açması 2-3 dakikasını aldı ve tıkanıklık oldu ben de şaşırdım bi şey mi çaldı diye. Ama sonra olmadı dümdüz aynı eski hızında kullanıyorum şu an. Bu küçük tıkanma beni endişelendirdi.
Ekran kartını çalması zor öünkü laptopdan onu çıkarta bilmemk için önce soğutucuyu sökmesi ekran kartını çıkarması geri takması lazım o da termal macun ile geri sıkıp hiçbirşeyi belli etmemesi lazım kolay çalabilecekgi parçalar şunlar (RAM SSD ) gerisini zor söker zaten bilgisayarı açarken bir hata veriyor mu?
Hayır eskisi gibi açılıyor şu an. Ama sadece bu bilgisayar kısmına tkladığımda bir keresinde tıkanma oldu ve açılması birkaç dakika sürdü. Bu tıkanma beni endişelendirdi ama sonrasında hiç olmadı aynu şu an.

Verdikten sonra yavaşlama olmadı ama sadece bir defa bu bilgisayar kısmına tıkladım ve açması 2-3 dakikasını aldı ve tıkanıklık oldu ben de şaşırdım bir şey mi çaldı diye. Ama sonra olmadı dümdüz aynı eski hızında kullanıyorum şu an. Bu küçük tıkanma beni endişelendirdi.

Hayır eskisi gibi açılıyor şu an. Ama sadece bu bilgisayar kısmına tkladığımda bir keresinde tıkanma oldu ve açılması birkaç dakika sürdü. Bu tıkanma beni endişelendirdi ama sonrasında hiç olmadı aynu şu an.

Bilgisayarıma sağ tık özellikler deyin orada raminize falan bakın önceki gibi mi sonra arama yerine DxDiag yazın ekran kartınıza bakın ve dier şeylere eğer ki bir sorun yoksa bilgisayarınız tozlanmış olabilir ya da bir şey olmamıştır çünkü o takılma gayet normal.

Bilgisayarıma sağ tık özellikler deyin orada raminize falan bakın önceki gibi mi sonra arama yerine DxDiag yazın ekran kartınıza bakın ve dier şeylere eğer ki bir sorun yoksa bilgisayarınız tozlanmış olabilir ya da bir şey olmamıştır çünkü o takılma gayet normal.
Şimdi sen soğutma sistemi filan sökme deyince şunu belirtmek istedim. Söküp çıkartmayla filan bu fan sesinde farklılık olabilir mi? Mesela fan sesinden anlar mıyım bi şeyler? Cahilim bu konularda saçma bi şey sorduysa kusura bakma :( .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı