SSD'siz 38 bin TL'ye R5 7600 RTX 4060/RX 7600 XT sistem alınır mı?

akege

Decapat
Başta hazır kasa almaya niyetliydim ancak her parçası içime sinen hazır bir sistem denk gelmediğinde tek tek almaya karar verdim. Varsa eğer çok cazip hazır sistemlere, tavsiyeye açığım 38 bin TL'ye kadar. 38 bin ve üzerine kesinlikle çıkamam.

Anakart: ASRock B850M Pro-A AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB İşlemci Soğutucu (ARGB)
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB 5600 MT
Kasa: BitFenix Ceto Premium Edition 750W Bilgisayar Kasası

Ekran kartı ikisi arasında kaldım.

4060: Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce OC 8G Ekran Kartı
RX 7600 XT: Sapphire Pulse Radeon RX 7600 XT Ekran Kartı

Bu şekilde 35 ile 38 arasında değişiyor fiyat. Sizce mantıklı mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Başta hazır kasa almaya niyetliydim ancak her parçası içime sinen hazır bir sistem denk gelmediğinde tek tek almaya karar verdim. Varsa eğer çok cazip hazır sistemlere, tavsiyeye açığım 38 bin TL'ye kadar. 38 bin ve üzerine kesinlikle çıkamam.

Anakart: ASRock B850M Pro-A AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB İşlemci Soğutucu (ARGB)
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB 5600 MT
Kasa: BitFenix Ceto Premium Edition 750W Bilgisayar Kasası

Ekran kartı ikisi arasında kaldım.

4060: Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce OC 8G Ekran Kartı
RX 7600 XT: Sapphire Pulse Radeon RX 7600 XT Ekran Kartı

Bu şekilde 35 ile 38 arasında değişiyor fiyat. Sizce mantıklı mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Mantığa yatan hiçbir tarafı yok, kullandığınız anakart üst segment bir anakart ama f/p bir işlemci kullanıyorsunuz.
Sistemde genel anlamda bir uyumsuzluk var, ayrıca bu bütçede 7800xt ryzen 5 7500f li sistem rahat rahat toplarsınız.

Hazır sistem olmaz mı hocam parça parçada toplarız :D
Anakartı B650M-B SSD NV3 yapabilirsin.
Parça parça olarak da.
Toplamda 37.500TL kule tipi fanla birlikte 38.5 olur. Eğer çıkmazsa işlemcinin stok fanlı halini seçin kısa vade de stok fanla idare edersiniz (1 1.5 ay gibi)
SSD'siz miş şimdi fark ettim.

Son düzenleme:
Mantığa yatan hiçbir tarafı yok, kullandığınız anakart üst segment bir anakart ama f/p bir işlemci kullanıyorsunuz.
Sistemde genel anlamda bir uyumsuzluk var, ayrıca bu bütçede 7800xt ryzen 5 7500f li sistem rahat rahat toplarsınız.
Hocam anakartı öyle seçmemin sebebi ileride upgrade etmeyi düşündüğümden. Bilinçli olarak seçtim, ssd almayacağım için onun parasını anakarta ekledim gibi. Upgrade ettiğim zaman anakartı'da değişebilirim tabi ki ama bana göre değişimi zor geliyor anakartın o sebeple anakart sabit kalsın gerisini upgrade edeyim mantığıyla hareket ediyorum.

Tavsiyelere açığım.

Hazır sistem olmaz mı hocam parça parçada toplarız :D
Anakartı B650M-B SSD NV3 yapabilirsin.
Parça parça olarak da.
Toplamda 37.500TL kule tipi fanla birlikte 38.5 olur. Eğer çıkmazsa işlemcinin stok fanlı halini seçin kısa vade de stok fanla idare edersiniz (1 1.5 ay gibi)
Hocam 7500f ile 7600 arasında çok bir fark yok fiyat olarak ancak yarın öbürgün oldu ki ekran kartı bozulursa diye f serisi istemiyorum, bilgisayarı her gün kullanmam gerekiyor, işimden kaynaklı. O yüzden 7600 tercih ediyorum. Anakart ise yukarıdaki mesajda yazdığım sebepten ötürü üst segmente yakın bir anakart seçmek istiyorum. Bunu ilk mesajda belirteyim tekrardan en iyisi.

Ha bir de SSD elimde mevcut, SSD bakmanıza gerek yok. KC3000 var, yeterli olur fazlasıyla.

Aslında kim öneride bulunursa bulunsun hemen hemen aynı sistem ortaya çıkacak, bu bütçelerde 7800 xt ryzen 5 7500f ikilisinden başka bir seçenek yok gibi birşey. He ne olur anakart oynayabilir ram oynayabilir vs.
Anakart konusunda da b650 olarak bile giriş segment diyebileceğimiz çoğu anakart en üst segment işlemcileri rahat rahat besleyebiliyor. Yani bu gün çıkıp da 65W tdp li 9700x bile basit a620 chipset anakartlarda kullanılabiliyor.

Uzun lafın kısası ağır overclock işlemleri yapmayacaksanız anakarta yatırım yapmak mantıksız.
Bu arada işlemci soğutucu olarak ben çok da ileriye dönük bir öneri yapmadım
@efebatiin hocamın yaptığı stok fanla kullanıp sonradan düzgün bir hava soğutma alma fikri daha mantıklı.

@Kambur_Kaplumba @efebatiin

O halde sadece kasa ve ekran kartında kararsız kaldık. Şu kesin alınacakları listeleyeyim;

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-u...-3-80-ghz-kutusuz-fanli-fiyati,632253092.html
7073 ₺ (Stok fan ile olsun, ekstra fanı şimdilik almasam da olur)

RAM(2 Tane): https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html
3600 ₺

Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,256378121.html
4765 ₺

Bunlar kesin olanlar diyebiliriz.
Kesin olmayanlar;

Kasa;
XPG Valor Mesh RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ White Gaming Kasa
3619 ₺

4000 ₺

4400 ₺

Üsteleyerek bu kasayı seçmemin sebebi akvaryum kasa olması. Diğer akvaryumlar kadar kaba da durmuyor. Hem 750w güç kaynağı var, diğerleri ile olan fiyat farkını da ona saysak :) Sizce değmez mi? Tipi gerçekten çok hoşuma gittiğinden bunu istiyorum. Bitfenix'i de bilmiyorum nasıl bir marka. Diğer konularda fena değil deniyor genel olarak.

Ekran kartı;

İlerleyen süreçte ekran kartını upgrade ederim artık, şu an alabileceğim gibi gözükmüyor 7800 xt'yi.

Fiyat aralığımı 38k'da tutabilmem için (Bitfenix akvaryum kasa ile birlikte) ekran kartı için verebileceğim maks rakam 18k oluyor.

Ekran kartı için aslında bütün çabamız sanırım, daha iyisi olsun diye ancak o kadar aktif oyun oynayan biri değilim.
38k'nın üstüne çıkmayı istemediğimden ötürü buna karar verdim, sizce böyle mantıklı mı?

@Kambur_Kaplumba @efebatiin

O halde sadece kasa ve ekran kartında kararsız kaldık. Şu kesin alınacakları listeleyeyim;

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-u...-3-80-ghz-kutusuz-fanli-fiyati,632253092.html
7073 ₺ (Stok fan ile olsun, ekstra fanı şimdilik almasam da olur)

RAM(2 Tane): https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html
3600 ₺

Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,256378121.html
4765 ₺

Bunlar kesin olanlar diyebiliriz.
Kesin olmayanlar;

Kasa;
XPG Valor Mesh RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ White Gaming Kasa
3619 ₺

4000 ₺

4400 ₺

Üsteleyerek bu kasayı seçmemin sebebi akvaryum kasa olması. Diğer akvaryumlar kadar kaba da durmuyor. Hem 750w güç kaynağı var, diğerleri ile olan fiyat farkını da ona saysak :) Sizce değmez mi? Tipi gerçekten çok hoşuma gittiğinden bunu istiyorum. Bitfenix'i de bilmiyorum nasıl bir marka. Diğer konularda fena değil deniyor genel olarak.

Ekran kartı;

İlerleyen süreçte ekran kartını upgrade ederim artık, şu an alabileceğim gibi gözükmüyor 7800 xt'yi.

Fiyat aralığımı 38k'da tutabilmem için (Bitfenix akvaryum kasa ile birlikte) ekran kartı için verebileceğim maks rakam 18k oluyor.

Ekran kartı için aslında bütün çabamız sanırım, daha iyisi olsun diye ancak o kadar aktif oyun oynayan biri değilim.
38k'nın üstüne çıkmayı istemediğimden ötürü buna karar verdim, sizce böyle mantıklı mı?
İllaki de o kasa ile istiyorsanız aslında alınabilir, ekran kartını sonradan upgrade edeciğinizi de göz önünde bulundurursak tercih edilebilir. Sonuç olarak o kasaya biz bakmayacağız veya para bizden çıkmayacak. Sizin gözünüze hoş geliyorsa alabilirsiniz, tekrar söylüyorum bu kasaya bakacak kişi sizsiniz. Sizin gözünüze hoş geliyorsa ne ala :)

İllaki de o kasa ile istiyorsanız aslında alınabilir, ekran kartını sonradan upgrade edeciğinizi de göz önünde bulundurursak tercih edilebilir. Sonuç olarak o kasaya biz bakmayacağız veya para bizden çıkmayacak. Sizin gözünüze hoş geliyorsa alabilirsiniz, tekrar söylüyorum bu kasaya bakacak kişi sizsiniz. Sizin gözünüze hoş geliyorsa ne ala :)
Orası öyle tabi. Sadece insan verdiği paranın %100 hakkını verecek parçaları alabilsin istiyor. :) Ondan emin olmak istiyor. O zaman hayırlı olsun diyebilir miyiz? 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı