SSD'ye geçerken HDD'yi kullanmaya devam etmek

mehmethe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben SSD'ye geçiş yapmak istiyorum ama bir sorunum var. Alacağım SSD 250 GB kapasiteli eski HDD'im ise 1 TB. SSD'ye geçerken HDD'i D sürücüsü olarak kullanabilir miyim? Yani 250 GB SSD C sürücüsü olacak 1 TB HDD ise D sürücüsü. Böyle bir şey mümkün mü yoksa SSD'ye geçerken HDD'yi komple söküp atmak zorunda mıyım?

Yeterince sata veya nvm portunuz ve güç kablonuz varsa mümkün. 1TB 'lik 2 tane HDD kullanıyorum. Üstüne de ilk fırsatta SSD takacağım.

Yalnız benim bios sıkıntılı olsa gerek.Bu ayarlamayı yaparken çok uğraştım.En son ilk önce SSD takılı halde çalıştırdım pc yi. Daha sonra ekledim HDD yi. Bu şekilde yaparsan daha rahat olur. Önce windowsunu SSD'ye kur.

Hatta tam olarak beceremeyince sinirlendim HDD yi biçimlendirdim. O şekilde yaptım.

Herkes mecburen böyle kullanıyor zaten. 480 GB SSD ve 500 GB HDD kullanıyorum. Sistemimi ve severek oynadığım Rainbow Six Siege, Watch Dogs gibi oyunlarımı SSD'ye, arada bir oynadığım LoL, CS:GO ve benzeri oyunları HDD'ye kuruyorum.

Bu arada evet öyle kullanabilirsiniz. Benim C Sürücüsü SSD, D sürücüsü ise HDD şu anda.

Yeterince sata veya nvm portunuz ve güç kablonuz varsa mümkün. 1TB 'lik 2 tane HDD kullanıyorum. Üstüne de ilk fırsatta SSD takacağım.

Bağlantılarım mevcut. Sadece SSD'ye sistem dosyalarını aktardıktan sonra SSD'yi C HDD'i ise D olarak nasıl tanımlayacağım onu bilmiyorum.
Ben HDD'yi sadece sevdiğim filmleri arşivlemek için kullanmak istiyorum. Eski olduğu için zaten yavaş çalışıyor. Bu yüzden daha fazla yormak istemiyorum.

Benim gibi yap HDD yi sök SSD ye sistemi kur sonra HDD yi geri tak D olarak gözükecek zaten ama biçimlendir HDD yi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…