SSD'ye kurulu MacOS'ta uygulamalar ve dosyalar yavaş açılıyor
- RAM
- Corsair Vengeance 16GB 3000MHz to 3200
- SSD veya HDD modeli
- Sandisk SSD Plus 240GB
- Ekran kartı
- Sapphire Nitro+ RX 580 8GB
- Anakart
- Asus B350M-A
- İşlemci
- Ryzen 5 3600
Merhaba, macOS Monterey sürümünü Mac'e özel bir SSD'de kullanıyorum. Özelden kastım içinde sadece macOS mevcut.
Sistem detaylarım;
Yaşadığım problemler şu şekilde;
- Bilgisayar ilk açıldığında Safari'ye girince Safari'de sabitlediğim sekmelerin ikonları 15 saniye sonra geliyor. 15 saniye bekliyor ve ikonlar gözükmeye başlıyor. Sekmelerde ki site faviconlarından bahsediyorum. Bu sadece bilgisayar ilk açıldığında oluyor, Safari'yi tekrar kapa/aç yaparsam aynı şey olmuyor.
- Tarayıcıdan bir dosya yüklemek istediğimde finder penceresi açıyor, bu pencerede klasörler çok geç yükleniyor bir süre gelmelerini bekliyorum.
- Herhangi bir uygulamaya tıkladığımda uygulamaların açılış hızı SSD seviyesinde değil. SSD'ye göre neredeyse 2X zaman alıyor uygulama açılışları.
- Bir dosya çıkaracağım zaman veya taşıyacağım zaman ilerleme çubuğu bir süre bekleyip sonra işleme başlıyor, başlayınca da çok hızlı ilerlemiyor.
- Sistemimde takılı olan harici ve dahili SATA & SSD disklerdeki verileri yavaş açıyor.
Bu tarzda hantal çalışma sorunları mevcut ama genel kullanımda bir yavaşlık, donma veya kasma yok.
Temiz kurulum yapmayı denedim, çözüm olmadı. Afps olarak kurulu zaten bu işlemler için rehberleri takip ederek ilerledim.
OC sürümüm 0.8.3(daha eski sürümkende aynı sorunlar vardı) ve kullandığım kextler güncel. OC ve kextleri yeni güncelledim belki çözüm olabilir diye. Aşağıya kullandığım kextleri ekliyorum.
Çözüm bulmamda yardımcı olacak arkadaşlar ile varsa ekstra gerekli olan bir dosya veya bilgi onları da paylaşabilirim.