SSD'ye kurulu Windows'ta hız sorunu

Berkay İçöz

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhabalar dostlar bir sorum var. Windows SSD'ye kurulu. Lakin bazen HDD'den kaynaklı hız sorunu yaşıyorum. Biraz uzun yazacağım derdimi tam anlatabilmek adına. Şöyle izah edeyim;

Diyelim Windows barına sağ tıklayıp görev yöneticisini açacağım. Sağ tıklıyorum, "görev yöneticisi"ne tıkladığımda HDD sanki uykudan uyanıyormuş gibi bir okuma sesi çıkarıyor. SSD'ye kurulu olan Windows'da bunun olması normal mi? Yoksa görev yöneticisinde "D" diski de görüntülenmesi gerektiği ve o an disk uykuda olduğu için uyanması mı bekleniyor? Bu kafama takıldı.

PC'nin içindeki en eski parçadır şuan kendisi. Yeni PC'yi toplarken nihayetinde çalışıyor diyerekten yeni masrafa girmek istemedim. HDD Tune testi yaptım herhangi bir sarı/kırmızı noktaya rastlamadım. User Benchmark test sitesinde de "Performing way above expectations" şeklinde olumlu yönde çıkıyor.

Bu durum, oyun açarken de geçerli. Diyelim oyuna gireceğim. Oyun D'de kurulu. Üstüne tıkladığımda önce o diskin üzerinden çalışmaya başlıyormuş gibi ses geliyor sonra çalışmaya başlıyor. Ayrıca ilk aldığımda SATA kablosu olmadığından uzun bir süre kullanmadım. Bu sürede Windows açılış hızı mükemmeldi lakin HDD'yi bağladıktan sonra çok daha güçlü bir sisteme geçmeme rağmen açılış-kapanış süreleri epey uzadı. Diski sürekli uyanık tutmanın bir yolu var ise, yardımlarınızı rica ediyorum.

Bu kadar uzun yazıp vaktinizi aldım, kusura bakmayın. Ve şimdiden teşekkürler. :)

Kusura bakmayın benim hatam dalgınlıkla okumuşum. Şu adımları izleyerek diskin kapanmasını engelleyebilir veya erteleyebilirsiniz.
1.Başlata Güç ve uyku ayarları yazın
2.Açılan kısımdan ek güç ayarları seçeneğine tıklayın
3.Açılan ekranda Seçili olan Güç planınızın üstünde bulunan Plan ayarlarını değiştire tıklayın
4.Açılan ekranda gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın
5.Açılan ekranda Sabit disk altında sabit diski kapatmak için beklenecek süre kısmından ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

Kusura bakmayın benim hatam dalgınlıkla okumuşum. Şu adımları izleyerek diskin kapanmasını engelleyebilir veya erteleyebilirsiniz.
1.Başlata Güç ve uyku ayarları yazın
2.Açılan kısımdan ek güç ayarları seçeneğine tıklayın
3.Açılan ekranda Seçili olan Güç planınızın üstünde bulunan Plan ayarlarını değiştire tıklayın
4.Açılan ekranda gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın
5.Açılan ekranda Sabit disk altında sabit diski kapatmak için beklenecek süre kısmından ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

Estağfurullah ne demek, yaptım dediklerinizi. 20 dakika diyordu onu 600 dakika olarak ayarladım. Çok teşekkür ederim yardımınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı