SSD'ye Low level atmak işe yarıyor mu?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Oncelikle SSD'ye LLF atmanın zararlı olduğunu biliyorum ama sistemi satacağım o yuzden başka çare yok ama aklıma bir soru takıldı. HDD'ye LLF atınca dosyalar geri getirilemez oluyor aynı durum SSD'ler içinde geçerli mi?
Not: Samsung EVO 870 500GB kullanıyorum.

Dostum samsungsa işin rahat ssd den veri kurtarmak zor trimm açıktır kolay kolay kurtaramaz.

Sana tavsiyem Samsung ssd programinı indir secure erase secenegiyle silmen ssdyi.

flash bellekten açılacak sistem kur daha sonra samsung programiyla ssdyi sil. Ssd de trim oldugu için sıradan kullanicalar veri kurtarmasi imkansıza yakın.

Ayrıcs evet llf de işe yarar üzerin everi yazar.

Windows chiper komutunu araştırabilirsin. Tavsiyem samsung ssd programiylsa sil yeter.

Yine de yap garant olsun. SSD'den veri kurtarirken cogunlukla basarisiz anlamsiz dosyalar bukacaksın trimm komutu açıktır. Ama yap.

TRIM'me baktim dediginiz gibi açıktı Secure Erase icin boot USB'si oluşturabiliyorum yazılımı üzerinden Secure Erase attıktan sonra HDD'ye Windows kurup ustune bir de LLF atip satarım sistemi.

Yine de yap garant olsun. Ssd den veri kurtarirken cogunlukla basarisiz anlamsiz dosyalar bukacaksın trimm komutu açıktır. Ama yap.

SSD'lere LLF atılmaz. Secure Erase yapılır.

Ssd ye llf atılmaz değil atılır fakat çok az zarar verir. Bir kere armaktan bir şey olmaz. İşe yarıyor üzerine veri yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…