SSD'ye macOS Kurma

keder52

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. Ben sabit diske başarılı bir şekilde kurdum macOS X'i. Fakat SSD aldım daha hızlansın diye USB'den her şeyi aynı yapmama rağmen bir türlü boot menüsüne gelemedim. Ekran karartıp bir süre bekleyin kapanıyor. Acaba BIOS'da mı ayar yapmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz?

Masaüstü mü laptop mu belirtmemişsiniz.
Eğer bildiğimiz sata ssd kullanıyorsanız sorun olmaması lazım. Ama son zamanlarda laptoplarda yaygınlaşan NVME M2 ssd kullanıyorsanız kurulum ekranında bunu göremezsiniz.
/EFI/Clover/kexts/10.11/ klasörüne atılan NVMeGeneric kext dosyası ile bunu harici sürücü olarak göstermek mümkün. Fakat işletim sistemi kurmak ve boot edebilmek için bu dosyayı yamalamanız lazım. Harddiske kurulum yaptıktan sonra (en az 10.11.5 olmak kaydıyla) aşağıdaki rehber yardımıyla NVMeGeneric kext dosyasını yamalayıp HackrNVMeFamily-10_11_6.kext dosyasını oluşturmanız gerek. Sonra bunu USB kurulum medyanızda EFI/Clover/kexts/10.11/ klasörüne atıp yeniden kuruluma başlayın. Bu sefer SSD sürücü dahili diskler arasında görülecek ve kurulum mümkün olacaktır.

Stork's Gene Build > ASUS MAXIMUS VIII GENE - i5-6600K - Gigabyte GTX 950

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…