SSD’ye sadece Windows Taşıma

kazrogalx

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar, elimde Corsair LE200 120GB vardı. Gel gelelim içine bir tek bir şey bile atamayacak kadar dolmaya başladı. 20-30 GB boş alanım oluyor sürekli ama aktif olarak kullandığım çizim programlarıma ve Windows'a gelen, diğer gerekli uygulamalara gelen Update'ler yüzünden kıpkırmızı dolaşıyor SSD son zamanlarda. Dün Corsair MP510 480 GB siparişi verdim. Elimdekinden çok daha üst düzey bir performans alacağımı düşünüyorum. Sorum şudur, format işine girmeden sadece Windows'u komple bütün SSD'yi değil, (çizim programlarını vs. bulaştırmak istemiyorum) yeni aldığım SSD'ye geçirebilmemin bir yolu var mıdır? Autodesk programlarını normal olarak kaldırdığınız da sistemin bir yerlerinde çok yüklü boyutlarda dosyalarını bırakıyor. Tek tek araştırıp kaldırmak gerçekten eziyet gibi geldiğinden sadece Windows'u geçirmek istiyorum. Daha sonrasında birkaç oyunumu atacağım. World of Warcraft başta olmak üzere, oyun HDD'de çalışıyor şu an ve 5 dakika yükleme ekranı, başka bir bölgeye gittikten sonra her şeyin yüklenmesi bile uzun sürüyor ve anlık freeze' ler yaşıyorum. SSD'ye atacak yerim yok, açamıyorum da.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlem öncesi aktarmak istemediğiniz uygulamaları silmeniz, dosyaları başka bir diske kopyalamanız gerekiyor. Söz konusu uygulamaları Revo Uninstaller ile silmenizi tavsiye ederim otomatik kaldırma işleminden sonra register ve boş dosyaları araştırıp temizleyecektir. Tüm uygulamaları kaldırdıktan sonra, Program Files, Program Files x86, ProgramData, User/Kullaniciadi/Roaming, User/Kullaniciadi/Appdata altında kaldırdığınız uygulamalarla ilgili bir klasör görürseniz onları da temizleyin. Bu gibi işlemlerin nadiren de olsa başka uygulamaları da olumsuz etkileyeceğini unutmayın. Son olarak CCleaner ile dosya ve register temizliği yapıp bilgisayarı yeniden başlatıp her şeyin yolunda olduğuna emin olun. Sonra aşağıdaki adımlarla ilerleyebilirsiniz. Tabii ki bu işlemler ne olursa olsun Windows'u sıfır kurmuşsunuz gibi kabul edilemez.

Acronis True Image ile disk klonlama yapabilirsiniz. Programın Imaj (iso) dosyasını indirip bir USB'ye yazdırın daha sonra bilgisayarı USB ile başlatın. Açıldığında Tools&Utilites araçları altında Disk Clone seçeneğini göreceksiniz. Otomatik seçenekle ilerlemenizi tavsiye ederim. Emin olamadığını aşamalar olursa rastgele ilerlemeyin veri kaybı yaşamak istemezsiniz. :) İşlemlerden önce her iki diski de bilgisayara bağladığınızdan emin olun.

Youtubede disk klonlama diye arayı ver bir sürü video var bende HDD vardı SSD alınca HDD deki işletim sistemini c sürücüsünü SSD ye klonladim SSD işletim sistemi oldu HDD yine yedekleme olarak kullaniyirum

Arkadaşlar merhabalar, elimde Corsair LE200 120GB vardı. Gel gelelim içine bir tek bir şey bile atamayacak kadar dolmaya başladı. 20-30 GB boş alanım oluyor sürekli ama aktif olarak kullandığım çizim programlarıma ve Windows'a gelen, diğer gerekli uygulamalara gelen Update'ler yüzünden kıpkırmızı dolaşıyor SSD son zamanlarda. Dün Corsair MP510 480 GB siparişi verdim. Elimdekinden çok daha üst düzey bir performans alacağımı düşünüyorum. Sorum şudur, format işine girmeden sadece Windows'u komple bütün SSD'yi değil, (çizim programlarını vs. bulaştırmak istemiyorum) yeni aldığım SSD'ye geçirebilmemin bir yolu var mıdır? Autodesk programlarını normal olarak kaldırdığınız da sistemin bir yerlerinde çok yüklü boyutlarda dosyalarını bırakıyor. Tek tek araştırıp kaldırmak gerçekten eziyet gibi geldiğinden sadece Windows'u geçirmek istiyorum. Daha sonrasında birkaç oyunumu atacağım. World of Warcraft başta olmak üzere, oyun HDD'de çalışıyor şu an ve 5 dakika yükleme ekranı, başka bir bölgeye gittikten sonra her şeyin yüklenmesi bile uzun sürüyor ve anlık freeze' ler yaşıyorum. SSD'ye atacak yerim yok, açamıyorum da.
Merhaba çözüm yollarını arkadaşlar açıklamış zaten ama ne yaparsanız yapın neredeyse tüm proqramlar sistem diskine bir şeyler bırakıyor. mesela siz her hangi bir proqramı tümüyle silip yenide d diskine bile kursanız o proqram yinede kendi artıklarını c diskine kayıt edecektir. yani sadece programı silip d'ye kurmanız yeterli olacaktır

Anladım arkadaşlar teşekkürler değerli yorumlarınız için. Aslında kullandığım o kadar fazla bir program yok. Çizim programlarım ile artık işim kalmadığından komple kaldırmak istiyorum. Oynadığım da total' de iki adet oyun var. Harici Microsoft Office ve bazı ek programlar. Autodesk illeti ile gerçekten daha öncede başa çıkmaya çalıştım ama programın kendisini kaldırdıktan sonra SSD' de her yerde 1 GB, 2GB, 4GB farklı farklı dosyalarını bulup kaldırdım. SSD 120GB olduğu sıralar ve içerisi dolu olduğu zamanlar o 1GB' lar, 2GB' lar gerçekten çok önem arz ediyordu. Belki 480' likte böyle küçük şeylerde takılmam ama şuan elimde bulunan SSD gerçekten acı çekiyor.

Anladım arkadaşlar teşekkürler değerli yorumlarınız için. Aslında kullandığım o kadar fazla bir program yok. Çizim programlarım ile artık işim kalmadığından komple kaldırmak istiyorum. Oynadığım da total' de iki adet oyun var. Harici Microsoft Office ve bazı ek programlar. Autodesk illeti ile gerçekten daha öncede başa çıkmaya çalıştım ama programın kendisini kaldırdıktan sonra SSD' de her yerde 1 GB, 2GB, 4GB farklı farklı dosyalarını bulup kaldırdım. SSD 120GB olduğu sıralar ve içerisi dolu olduğu zamanlar o 1GB' lar, 2GB' lar gerçekten çok önem arz ediyordu. Belki 480' likte böyle küçük şeylerde takılmam ama şuan elimde bulunan SSD gerçekten acı çekiyor.

Autocad ve diğer Autodesk ürünleri kullanıcı profili altında cache dosyaları oluşturuyor ve daha sonra onları silmiyor. Hatta bu dosyalar Autocad'in düzgün çalışmanı da engelleyebiliyor. Sık sık olmasa da belirli periyotlarla temizlenmesi öneriliyor. Aynı şekilde bazı Adobe ürünleri de cache tutuyor.

Youtubede disk klonlama diye arayı ver bir sürü video var bende HDD vardı SSD alınca HDD deki işletim sistemini c sürücüsünü SSD ye klonladim SSD işletim sistemi oldu HDD yine yedekleme olarak kullaniyirum
Hocam peki sadece işletim sistemini mi kopyaladınız yoksa hdd'deki bütün belgeleri mi? Sadece işletim sistemini kopyaladıysanız bunu nasıl yaptınız? Hdd'deki bütün belgeleri kopyaladıysanız fazla alan kaplamaması açısından sonradan ssd'deki hangi kopyaladığınız belgeleri sildiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı