SSD'ye Windows 10, HDD'ye Windows 7 kurulur mu?

chncnbz

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhaba Arkadaşlar,

Acer Nitro dizüstü bilgisayarımın SSD'sinde şuan Windows 10 kurulu. HDD'yi depolama amaçlı kullanıyorum. Güncel sürüm ve oyunlar için Windows 10 ideal ancak tasarımcı olduğum için bazı eski sürüm programlarım Windows 7 üzerinde daha performanslı çalışıyor.

Sorularım:
SSD deki Windows 10 a dokunmadan ayrıca HDD ye Windows 7 kurabilir miyim?
Kurulur ise performans sorunları yaşar mıyım?
Performans haricinde bir dezavantaj sağlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce Windows 7 sonra da Windows 10 kurarsanız olması lazım ama Windows 10'u UEFI kurmak için biraz uğraşmanız gerek.

SSD ve HDD aynı anda takılı olabiliyor mu? Takılı olmuyorsa kolay, ayrı ayrı takarsınız kurup kullanırsınız, takılıysa deneyin. Performansa etkisi olacağını düşünmüyorum.

Rufus (veya benzeri bir program) aracılığı ile flash belleği bootable işletim sistemi haline getirmek mümkün. Sanıyorsam eğer Hdd ye işletim sistemini kurup biosta bootu hdd ye alırsan istediğin sonuca ulaşabilirsin. Performans kaybı da yaşamazsın (tabi Ssd/Hdd farkını yaşamak dışında).

Evet kurabilirsin. Hatta SSD’nin kapasitesi yüksekse ona da kurabilirsin. Nerede başlayacağını sana sorar, sen de seçersin ve kullanırsın. Benim tavsiyem bu şekilde. Çünkü HDD’e işletim sistemini kurarsan performansta ciddi anlamda kayıp yaşarsın. Onun yerine SSD’ye 2 Windows kurarak, HDD’i halen depolama amaçlı kullanmaya devam edebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı