SSD'ye Windows 10 kurmak

burakk35

Femtopat
Daha fazla  
Ben 240 GB'lık SSD aldım. Buna Windows 10 kurmak istiyorum. SSD'nin harfi şu an (e) C'yi biçimlendirip e sürücüsüne Windows kurmak istiyorum. Windows E'ye kurulur mu C mi olması gerekiyor? Format sırasında sorun çıkarır mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_8.jpg
    12,9 KB · Görüntüleme: 68
Format sırasında ayıracağınız yer var dikkat edin kendi dosyalarınızı silmeyin.

Windows'u e SSD'ye kurun. Bilgisayarı SSD ile açtığınızda C diski SSD olacak. Daha sonra diğer diskleri istediğiniz gibi biçimlendirebilirsiniz.

Anladım. C diski zaten biçimlendireceğim için o kısımdakiler gitse sorun yok ama D diskinde herhangi bir veri kaybı olmaz değil mi biçimlendirmediğim sürece? Teşekkür ederim.

Anladım. C diski zaten biçimlendireceğim için o kısımdakiler gitse sorun yok ama D diskinde herhangi bir veri kaybı olmaz değil mi biçimlendirmediğim sürece? Teşekkür ederim.

Evet hocam aynen öyle. Format sırasında siz silmediğiniz sürece veri kaybı yaşamazsınız.

Emin olmıyorsanız format atarken harddiskin kablosunu çıkartın.
O zaman C diskini nasıl biçimlendirecem daha sonra mı biçimlendireyim. Amacım aslında harddik bu şekilde bölünmüş haliyle kalsın sürücü harfinden dolayı sorun çıkmasın.

O zaman C diskini nasıl biçimlendirecem daha sonra mı biçimlendireyim. Amacım aslında harddik bu şekilde bölünmüş haliyle kalsın sürücü harfinden dolayı sorun çıkmasın.
Formattan önce,

1) “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayıp “Yönet” deyin.
2) Sol tarafta “Depolama” başlığı altında “Disk Yönetimini” seçin.
3) Biraz bekledikten sonra sağ tarafta donanımlarınız karşınıza çıkacaktır.
4) Sürücü harfini değiştirmek istediğiniz donanıma sağ tıklayın ve “Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir” deyin.
5) “Değiştir”e tıklayarak istediğiniz harfi seçin.

Daha sonra harddiskin kablosunu söküp format atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…