SSD'ye Windows 10 mu yoksa Windows 8.1 mi kurulmalı?

MarsVeNüs

Hectopat
Yer
Venüs
Selamlar, dün kargoyla yarım terabaytlık SanDisk SSD aldım. Windows 10 kurmam gerektiğini söyleyenler var ama Windows 8.1'e alışmış birisi olarak Win XP gibi keskin pencere çizgileri olan ve oyunlarda sürekli hata veren Windows 10'u kurmak da içimden gelmiyor.
Zira Windows 8.1'in uzay aracına girmiş gibi gözüken mekanikleri ve pencerelerden bağımsız menüleri yüzünden şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi Windows olduğu düşüncesindeyim. Modlu(pencere vs.) Windows 10 kullanmak yerine orijinal Windows 8.1 kullanma taraftarıyım ama oyun oynarken ikisinde de pencere ve ana menüler gözükmüyor.
Sadede geleyim, Valorant gibi oyunları oynarken bana ekstra bir performans artışı sağlar mı? Yoksa var olan performansımı da düşürür mü?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Sisteminizi yazmalısınız. Size hangi işletim sisteminin daha mantıklı olduğunu söyleriz. Sonrası sizin tercihinize kalmış.

Hangisini seviyorsanız onu kullanmanız sizin için daha iyidir. Ama HDD ile Windows 10 kullanmak eziyet. SSD ile ikisini de kullanabilirsiniz ama.

Şu an Windows 10 kurmanız daha mantıklı gerek destek açısından gerek kullanım açısından.
Windows 8.1 2023 de desteği kesilcek bunu göz önünde bulundurarak kurulum yapmanızı öneririm

Şimdiden Windows 10'a alışmanız sizin için daha iyi kaçınılmaz çünkü. En azından 8'in desteği aniden kesilince ortada kalmış olmazsınız.

Sisteminiz nedir? Zorlama yok istediğinizi kullanın 8.1 halen destekleniyor programlar tarafından.
Sisteminizi yazmalısınız. Size hangi işletim sisteminin daha mantıklı olduğunu söyleriz. Sonrası sizin tercihinize kalmış.
Sistem özelliklerim:
1600 Mhz 2 tane 4 GB Ram,
4 GB GTX 750 Ti Nvidia Ekran kartı,
İntel i5 650 işlemci,
Anakartı bilmiyorum ama pek de önemli değildir diye düşünüyorum işletim sistemi için.
Şimdiden Windows 10'a alışmanız sizin için daha iyi kaçınılmaz çünkü. En azından 8'in desteği aniden kesilince ortada kalmış olmazsınız.
7'nin desteği kesilse de kullanıcı sayısı yine çok fazla, ben de 2023'te 8.1 için savaşan tayfadan olurum belki .
Çünkü açıkçası Windows 10 aşırı kütük gibi duruyor, 8.1'de çok nazik bir hanımefendiyle konuşur gibi kullanıyorsun bilgisayarı ve hiç de yorulmuyor, gücünden bir şey kaybetmiyor.

Sistem özelliklerim:
1600 MHz 2 tane 4 GB RAM,
4 GB GTX 750 Ti NVIDIA Ekran kartı,
Intel i5 650 işlemci,
Anakartı bilmiyorum ama pek de önemli değildir diye düşünüyorum işletim sistemi için.

İşlemci biraz daha iyi olsaydı Windows 10 derdim. Windows 8.1 kullanmanız daha iyi.

Evet Windows 10 bazen mala bağlıyor fakar SSD ile pek sorun yaşatmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…