Merhaba, laptopum yavaş olduğu için SSD takmak istedim. Fakat SSD'deki işletim sistemi sanırım MBR şeklinde kurulmuş bana GPT gerekiyor. Ben şimdi flash diske GPT olarak yazdırsam MBR gerektiren bir anakarttan laptopa takacağım SSD'yi GPT şeklinde kurabilir miyim? Yapmam gereken işlemler ne olur?
Buradan Windows kurulumu sırasında veri kaybı olmadan MBR'yi GPT'ye nasıl dönüştüreceğinizi öğrenebilirsiniz. Eğer Windowsu yüklerken 'Windows bu diske yüklenemiyor, seçili diskte bir MBR bölüm tablosu var' hata mesajını alıyorsanız bu bölümdeki öğretileri deneyebilirsiniz.
Buradan Windows kurulumu sırasında veri kaybı olmadan MBR'yi GPT'ye nasıl dönüştüreceğinizi öğrenebilirsiniz. Eğer Windowsu yüklerken 'Windows bu diske yüklenemiyor, seçili diskte bir MBR bölüm tablosu var' hata mesajını alıyorsanız bu bölümdeki öğretileri deneyebilirsiniz.