canefesisli
Femtopat
Daha fazla
- Anakart
- Asus b450ma-ıı
- İşlemci
- Ryzen 5 5500
Rufus'ta GPT olarak atıyorum dosyayı, anakartım UEFI destekliyor. Aynı flash ile bir kez daha Windows atmıştım ancak yeni SSD aldım ve ona kurmak istiyorum Windows'u. İlk başta taktığımda BIOS'ta gözükmedi ancak flash ile ilk kez format attığım zaman format atabildim ve içine oyun vs yükleyebildim. Bir kez restart attım ve sonradan BIOS'a attı ama devam et diyince gene SSD'yi açtı ve masaüstüne erişebildim. Ama bu masaüstüne erişirken bilgisayarımda hala daha UEFI SSD gibi veya SSD'ye dair herhangi bir şey yoktu. Bilgisayar SSD'yi göremiyordu ama kullanabiliyordum. Bilgisayarı bir kez daha aç kapa yaptım ve hiç açılmamaya başladı. SSD'yi sök tak yaptım bir kaç kere ve SSD gözükmeye başladı BIOS'ta ancak Windows atmak için aynı yöntemi kullanmama rağmen bu sefer Windows logosu verip veya vermeyip donmadığına dair dönen noktalar veya yuvarlak dönüp donuyor ve ne kadar beklesem de flashı boot edemiyor.
Anakartım UEFI modda ancak SSD'yi veya direkt flashı çalıştırınca bilgisayarı UEFI moda almalısın diyor. Sonuç olarak Windows 10 veya 11 ISO dosyalı flashı çalıştırıp Windows yükleyemiyorum. Arkadaşıma sordum, bilgisayarda önceden HDD takılı idi. Bilgiasayarın onun üzerinden boot etmeye programlanmıştır dedi ancak HDD'yi tekrardan söktükten, taktıktan sonra vs. hiçbir değişiklik olmadan yani flashı boot edemeden tekrardan kapanmaya veya donmaya devam etti. Anakart BIOS'um güncel. Her türlü Rufus şeyini denedim.
Anakartım UEFI destekliyor ama MBR dahil hepsini denedim. HDD'yi de takıp tekrardan denedim ancak sonuç gene aynı. Bir iki saniye yuvarlaklar gözüküp ya kendini kapatıyor ya da ekran donup kalıyor. Eski SSD'yi de taktım ancak onun içinde UEFI Windows olmasına rağmen gözükmüyor. Yeni SSD'yi takmadan önce SSD'de UEFI Windows gözüküyordu. Anakart BIOS'um güncel. Şimdi kardeşimin bilgisayarından Windows To Go yüklüyorum ancak baya uzun sürüyor. Varsa bu konuda bir bilginiz yardımcı olursanız sevinirim.
Anakartım UEFI modda ancak SSD'yi veya direkt flashı çalıştırınca bilgisayarı UEFI moda almalısın diyor. Sonuç olarak Windows 10 veya 11 ISO dosyalı flashı çalıştırıp Windows yükleyemiyorum. Arkadaşıma sordum, bilgisayarda önceden HDD takılı idi. Bilgiasayarın onun üzerinden boot etmeye programlanmıştır dedi ancak HDD'yi tekrardan söktükten, taktıktan sonra vs. hiçbir değişiklik olmadan yani flashı boot edemeden tekrardan kapanmaya veya donmaya devam etti. Anakart BIOS'um güncel. Her türlü Rufus şeyini denedim.
Anakartım UEFI destekliyor ama MBR dahil hepsini denedim. HDD'yi de takıp tekrardan denedim ancak sonuç gene aynı. Bir iki saniye yuvarlaklar gözüküp ya kendini kapatıyor ya da ekran donup kalıyor. Eski SSD'yi de taktım ancak onun içinde UEFI Windows olmasına rağmen gözükmüyor. Yeni SSD'yi takmadan önce SSD'de UEFI Windows gözüküyordu. Anakart BIOS'um güncel. Şimdi kardeşimin bilgisayarından Windows To Go yüklüyorum ancak baya uzun sürüyor. Varsa bu konuda bir bilginiz yardımcı olursanız sevinirim.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: