Çözüldü SSD'ye Windows kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

boreas37

Decapat
SSD'me Windows kurmaya çalışırken "Seçilen disk GPT stilinde olduğu icin yüklenemez" hatasıyla karşılaştım, yardım ederseniz sevinirim.

.

Dosya Ekleri

• IMG_20230226_003853.jpg
    IMG_20230226_003853.jpg
    315,2 KB · Görüntüleme: 93
Çözüm
SSD'me Windows kurmaya çalışırken "Seçilen disk GPT stilinde olduğu icin yüklenemez" hatasıyla karşılaştım, yardım ederseniz sevinirim.

.

Büyük ihtimal MBR olarak yazdırdınız USB'ye Windows'u.

.

Büyük ihtimal MBR olarak yazdırdınız USB'ye Windows'u.

Çözüm
UEFI destekleyen bilgisayara MBR dosya düzeni biçiminde kurulum yaptığınızda böyle bir hata ortaya çıkar genelde. Bilgisayar UEFI destekliyor mu ? Kaçıncı nesil bir laptop/masaüstüne sahipsiniz ?

UEFI destekleyen bilgisayara MBR dosya düzeni biçiminde kurulum yaptığınızda böyle bir hata ortaya çıkar genelde. Bilgisayar UEFI destekliyor mu ? Kaçıncı nesil bir laptop/masaüstüne sahipsiniz ?
Tarih öncesi bişey, lise yurduna mevcut bilgisayarını almadıkları için eskisini kullanmam gerekti yoksa yüzüne bile bakmam. :(

USB'ye Windows'u yazdırırken GPT ve MBR bölümüne dikkat ederek yeniden yazdırın.
Biraz önce GPT olarak yazdırdım ama bilgisayar UEFI yok dedi bu sefer MBR yaptım bu seferde SSD kabul etmiyor.

Tarih öncesi bişey, lise yurduna mevcut bilgisayarını almadıkları için eskisini kullanmam gerekti yoksa yüzüne bile bakmam. :(

Rufus üzerinden MBR olarakmı yazdırdınız USB'ye? CMD komutları ile SSD'nin formatını değiştirebilirsiniz.

CMD > “diskpart” yazın ve ardından Enter'a basın. (sürücü harfi): /FS: NTFS yazıp Enter'a basın.

Hocam yukarda attığın videoya göre yaptım, sanırım oldu bir ürün anahtarı bukup geliyorum hemen.
Rufus üzerinden MBR olarakmı yazdırdınız USB'ye? CMD komutları ile SSD'nin formatını değiştirebilirsiniz.

CMD > “diskpart” yazın ve ardından Enter'a basın. (sürücü harfi): /FS: NTFS yazıp Enter'a basın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı