SSD'ye Windows'un yanına Linux kurma

Şimdi ben Windows'un yanına kur dersem data kalır değil mi hani işin sonunda Windows ve datanın kalmasını istiyorum hani alanı küçülecek ama verilerim gitmeyecek değil mi?

Dosya Ekleri

• 1683555505756431328614999737680.jpg
    103,2 KB · Görüntüleme: 45
Evet. Windows diskinizin boyutu küçülecek ama herhangi bir veri kaybı yaşamaycaksınız.

Peki daha sonra 350 olandan örnek veriyorum 30GB ayırıp Windows'a aktaraşbilir miyim çünkü Linux olunca alanı azalacak bayağı.

Peki daha sonra 350 olandan örnek veriyorum 30GB ayırıp Windows'a aktaraşbilir miyim çünkü Linux olunca alanı azalacak bayağı.

Hocam eğer oyun falan kurmayacaksanız Linux için 60GB gibi bir alan yetecektir fazlasıyla. Ben Windows diskine 50 GB vererek kullandığımı biliyorum. Windows kısmının alanının az olmasının bir zararı olmaz.

Oyun için ben harici disk kullanıyorum peki Linux'a 48 GB verebilir miyiz?

Verebilirsiniz hocam.

Öncelikle cevapların için teşekkürler Linux Mint'i başarılı bir şekilde kurdum fakat ilgimi çeken bir şey oldu şimdi ben Windows'a geçtiğim zaman disklere bakıyorum hani hiç alan azalmamış hiçbirisinde yani disklere Linux kurulmamış gibi sanki Linux kurunca alan küçülmesi gerekmiyor muydu?

Tamamdır şimdi bir daha baktım tam istediğim gibi 350 GB olanı bölüp kurmuş teşekkürler.

Ne demek rica ederim. Linux'daki diski windowsda göremezseniz bu arada. Ama Windows disklerini Linux üzerinde görebilir ve müdahalede bulunabilirsiniz. Güzel ve uzun bir deneyim olmasını dilerim. İyi kullanımlar iyi Sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…