SSD'yi bilgisayar algılamıyor

Emre Dalcı

Hectopat
Daha fazla  
Bugün yeni bir SSD aldım 500 GB'lık ama Windows bunu görmüyor. Aygıt yöneticisinde, disk yöneticisinde ve BIOS'da gözüküyor fakat Windows bunu C: Diski gibi göstermiyor.

Ekran.PNG

Bu fotoğrafta da gördüğünüz gibi SSD disk yöneticisinde gözüküyor. Ayrılmamış diyor. Ben bunu diski biçimlendirerek çözmeyi denedim fakat diski biçimlendir diye bir seçenek karşıma çıkmıyor. Eğer bilen biri varsa lütfen cevap yazsın.​

Bu konuya bakabilirsin. Aynı sorunu yaşamıştım.

Yardımınız için sağ olun. Fakat bende yeni basit birim ekle ya da yeni birim ekle gibi butonlar bende yok. (Biçimlendir tuşu da yok)

Ayrılmamış alana sağ tıkladığınızda "yeni birim oluştır" gibi bir seçenek olması lazım oradan bir birim oluşturun.

Minitool Partition Wizard indirip oradan halledin.
Sonra ayrılmamış alan oluştuğunu göreceksiniz. Bu alana sağ tıklatıp Create deyin ve Primary, NTFS şeklinde bölüm oluşturun. İşlemleri yaptıktan sonra sol üstten Apply diyerek uygulayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı