SSD'yi Birincil Disk Yapma

Doth

Hectopat
SSD aldım, henüz elime geçmedi ama aklıma takılan ufak tefek şeyler oldu.
SSD'yi birincil disk olarak kullanmam gerekiyor zaten, sistemi ve oyunlarımı onun içine kurcağım için.
Haliyle elimdeki HDD depolama olarak kalacak, SSD'nin takılırken veri kablosunun SATA 1'e takılması lazım diye biliyorum birincil diskim olması için. Güç kablosu hakkında emin değilim, + olarak ben riske atıp kendim takmak istemiyorum. Benim yanımda bu işi meslek edinmiş bilgisayarcıya falan taktırma niyetindeyim. Herhangi bir şekilde ben farketmeden yanlışıkla SSD'yi SATA 1'e takmazsa falan bir sıkıntı oluşur mu? Var mıdır beni aydınlatacak?

Sağolun.

SSD'yi normal bir şekilde taktım, BOOT menusunden CD'den önyükleme yaparak, HDD'i silip, SSD'nin içine sistemi kurdum. Performans olarak yeterince iyi, fakat bilgisayar açılırken 15-20 saniyelik bir zaman diliminde açılıyor, HDD takılıyken kurulum yapıldığında geç açılma gibi olayların olabileceğini duydum, doğrumudur bu? sorun nedir tam olarak? ne yapmam gerekir?

Hdd takılı olması açılış süresini etkilemez. Anakart AHCI sürücüsünü kurdunuz mu? İlk kurulumda Windows sürücüleri yükleyip güncellediği için bir kaç gün ağırlaşma olabilir.

Anakartın AHCI sürücüsünü kurmadım, M5A97 R2.0 anakartım, nasıl kurarım? + olarak BIOS menusunde, ADVANCED'dan baktığımda 2 portda AHCI yazıyordu, tam performansı almak için neler yapmam gerekir

- - - Güncellendi - - -

Tekrar kontrol ettim, ahci modu açık. REGEDİT'den girilmesi gereken değerler doğru, tam verim alarak test edebileceğim bir benchmark programı önerirseniz denerim. Açılma sorununu nasıl çözeceğimi bilmiyorum

HDD takılı olması açılış süresini etkiler! Sabit Disklerin bir Spin-Up süresi vardır. Bu süre, diskin 0'dan 7200 RPM'e erişme süresidir ve açılışı geciktirebilir.

Açılışı hızlandırmak için BIOS en güncel olmalı, UEFI devrede olmalı ve UEFI Windows 8 kurulmalı.

HDD'nin takılı olması açılış süresini 20 saniyeye çıkarır mı?

Yanlış anladınız galiba, ben sadece kurulum sürecindeyken takılı olması bilgisayarın açılış hızını yavaşlatırmı diye sormuştum. Bilgisayarımın açılışı 20 -25 saniyeyi bile buluyor, performans olarak dediğim gibi anormal bir durum yok. Fakat bu süreç fazla geldi, nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…