SSD'yi bölmek disk hızını düşürür mü?

erenbraytt

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,
1TB bir SSD alacağım, aklımdaki soru ise şu: Windows'un olduğu SSD'ye oyun yüklemek bilgisayarı yavaşlatır mı hızını etkiler mi?
SSD'yi disk yöneticisinden C ve D olarak ikiye bölmek hızı etkiler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD ve HDD'yi bölmek uzmanlar dahil birçok kişi tarafından önerilmiyor. Bence yapmayın.

Kim önermiyor? İşletim sistemi bölerken sorun olmuyor mu?
SSD'yi ikiye ya da daha fazla kümeye böldüğün zaman TRIM yine tüm bellek kümelerinde çalışır fakat SSD üreticileri SSD'yi kesinlikle bölmeyi önermiyor. Bu işlemin bellek hücrelerini daha fazla yıprattığını belirtiyorlar.

Daha önce ki technopatta ki benzer konuları incelerseniz daha ayrıntılı yazılar mevcut

@Boğaç Sevin lütfen saçmalıklarınızı kendinize saklayın. Kaynak sorunca ara diyecek kadar da düşmeyin.

Buyurun, sizin gibi üstün bir profesör yanında Samsung mühendisleri biraz salak kalıyor ama onlara göre bir sorun yok gibi.
Ömür olarak bir şey olmaz demişler. Başka zararı var iddiasında bulunabilirsiniz ama sizce bölmeden bahsedip başka zararlarından bahsetmezler miydi?

Daha detaylı araştırdığım zaman teknik açıdan zararı olmadığını öğrendim, burası bilgilendirme platformu başka biri yanlış bir bilgi için flameleyecek olsaydım inci sözlüğe giderdim teşekkürler

Zaten meselede bu insan doğru bildiği şeyi yazıyor düzgünce uyarıldığı zaman doğrusunu araştırabiliyormuş yaptığım her yoruma flame yemek ya da hem yanlış bilgiye flame atmak isteseydim incide ekşide gezinirdim.

Doğru bildiğini değil, doğru olduğunu bildiğini yazacaksın. Fikir sorulmuyor konuda.

Konu sahibi görse ve kötü bilse, başkaları gelse kötü bilse, konu sahibi ve başkaları millete yaysa, herkes o şekilde "doğru bilse", hayat bayram olsa... Yapmayın. Arkasında durulacak bir şey değil, hala zorluyorsunuz.

Tasma takıp buraya sabitlenmiş gibi durmuyorsunuz. Çok sevdiğiniz sözlüklerde sizi görmekten mutluluk duyacaklarına eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…