SSD'yi boşaltma ve Windows 10 yükleme

OnurKrkm

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Elimde WD 240 GB SSD var ama içinde Win 8 kurulu. Bunu benim masaüstü bilgisayarıma takmak istiyorum. Bilgisayarımdaki HDD'de Win 10 kurulu bunu SSD'ye aktarıp HDD'yi harici kullanmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 kurulumunda disk seçme kısmında SSD'yi seçip formatlayabilirsiniz. Temiz Windows 10 kurar. Eğer HDD'deki Windows 10'u taşıma için soruyorsanız öyle bir şey yok diye biliyorum.

Windows'u başka bir konuma maalesef aktarman söz konusu değil. Temiz bir kurulum yapman gerekiyor ve kurulum esnasında Windows'u SSD'ye Kurmalısın harici kullanacağın HDD içerisinde önemli dosyalar varsa ve yedekleme oluşturmamışsan yedekleme oluşturup HDD'yi biçimlendir eğer yedekleme yoksa ve yedekleme yapacak koşullara sahip değilsen Windows'u SSD'ye kurduktan Sonra 'Windows.old klasörünü sil'

Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. İşletim sistemleri disklerden disklere klonlanabiliyor. Bu klonlama işlemleri yapıldıktan sonrasında direkt çalışmaya devam edebilirler. Aşağıda ki paylaştığım linkten ilgili programı indirim sisteminizi clonlayabilirsiniz. Paylaştığım YouTube linkinde de nasıl yapılacağı gözükmektedir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu Öneri İçin Teşekkür ederim ancak sağlıklı bir işlem olduğu söylenemez. Temiz kurulum en mantıklı ve temiz işlemdir.

İşletim sistemlerini klonlamak sağlıksız bir işlem değildir. İşletim sisteminde sıkıntı olduğu taktirde klonlamak sıkıntılı bir işlemdir. Klonlanan işletim sistemlerinde doğru yapıldığı taktirde hiç bir şekilde performans kaybı yada problem yaşanmamaktadır. Senelerdir bu ssd yükseltmelerini bu şekilde yapmaktayım, müşterilerimde yada şirketimizde bulunan cihazlarda hiç bir problem yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…