SSD'yi Format DVD'si Olarak Kullanmak

handeondande

Decapat
Teknik serviste elimde bulunan 120 GB'lık SSD'yi ya da HDD'yi bootable format DVD'si, flaş belleği ya da format CD'si gibi kullanmak istiyorum. Bunun bir yolu var mıdır acaba? Sata 3'ün hızından faydalanmak istiyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Zalman ZM-VE300 gibi içerisindeki ISO dosyalarını (dosyalar içerisindeki özel isimli klasörde olmalı) seçerek (Seçim için joystick var kenarda) sanal bir CD/DVD sürücü gibi davranan bir harddisk kutusu ile birlikte kolayca yapabilirsin. İlla ki bu marka olacak diye birşey yok ama zaten etrafta bu özelliğe sahip bir iki marka var okadar.

SSD içerisindeki verileri bir başka birime kopyalayın.SSD veya HDD'nizin içi boş olsun.
Rufus'un USB Sabit sürüclerini listele tikini seçip üst kısımdan hangi sürücüye entegre yapılacak ise onu belirtiniz.
Multiboot Windows ISO paketini seçip sürücüye yükleyin.
Yükleme işlemi bittikten sonra isterseniz bu alanın boyutuyla oynayabilir veya ek alan açabilirsiniz. (minitool partition programıyla)
Verilerinizi artık bu kısma tekrar yükleyebilirsiniz.
NTFS Drive Programı ile de sürücüye virüs bulaşmaması için koruma altına alabilirsiniz.

HDD ya da SSD'yi SATA portundan bağlamak istiyorum. USB'nin hız sınırından nasıl kurtulurum ona çabaliyorum. Amacım sadece SATA portlarını kullanarak format atma işlemini gerçekleştirmek. Rufustan USB olarak yüklersem sonradan SATA'ya bağlayarak aynen bootable DVD gibi kullanabilir miyim?

Bir denemem oldu onda da şöyle bir sıkıntı meydana geldi. Windowsu yüklemek istediğim HDD'yi seçip kur deyince. Windows setup dosylarının olduğu HDD'yi sistem ayrıldı olarak belirledi. Formatı attım tamamladım fakat sistem ayrıldı alanı format için oluşturduğum HDD'de kaldığı için onu çıkarınca Windows yüklenen HDD açılmaz oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…