SSD'yi HDD'ye aktarma

Wolf01

Decapat
Yer
On the island of Lian Yu
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Halkla ilişkiler, Yazılımcı
Arkadaşlar merhabalar öncelikle. Şimdi başlığı ne kadar doğru yazabildim bilmiyorum ama başlıktan görüp disk klonlama videosu atan olabilir. Çok uzatmadan soruma geçeyim, bilgisayarımda SSD kullanıyorum oyunlarım belgelerim fotolarım videolarım vs. Her şey içinde. Ancak SSD böyle giderse kısa süre içerisinde dolacak ve ben de bir HDD kullanmaya karar verdim. Öncelikle HDD'yi kasanın içine montaj ettikten sonra yapılması gereken bir şey var mı yoksa bilgisayar direk HDD'yi görür mü? 2. olarak ise alacağım disk içerisinde Sadece oyunlar Steam ve Epic Games olacak. Başka hiçbir şey kurmayacağım bu yüzden dosyaları alıp Direk yeni diskin içine atsam olur mu yoksa disk klonlama yapmalı mıyım? Yoksa tüm oyunları falan baştan mı kurmam gerekecek. Cevap veren herkese Teşekkürler tüm yardımlara açığım. Not: Diski bölmeyeceğim

Disk yönetiminden diski açman gerekir.

HDD'yi taktın sonra Aygıt Yöneticisi'ne girip Ayrılmamış Alan şeklinde görünen HDD'ye sağ tık yapıp yeni birim oluşturup kullanılabilir hale getirirsin.
Fotoğraflar vs. için elle taşıma yapabilirsin ama oyunlar nasıl taşınır bilemiyorum. Çünkü oyunlar setup yoluyla kuruluyor. Bunların kayıt girdileri vs var. Elle taşıma yaparsan Steam'den oyunu açmaya çalıştığında dosya yolunu bulamayacağı için oyunu açmayabilir.

Steam dosyalarını da taşımayı düşünüyorum. Eğer olmaz ise silip tekrar diğer diske kuracağım zaten çoğu oyunu daha oynamadım oynadıklarımında Save doyalarını yedekleyeceğim. Son olarak HDD'yi̇ taktıktan aygıt yöneticisine girdikten sonra Disk sürücüleri kısmında ayrılmamış alan olarak gözükür değil mi?

Disk klonlama işletim sistemi de dahil her şeyi aktaracağı için sizin yapacağınız şey bu değil. Steam ve Epic Games launcher uygulamaları SSD içinde kalmaya devam edebilir. Kalması da daha iyi olur. Bunlar kendi başına fazla yer tutmuyor. Bu sebeple yapacağınız şey oyun kütüphanesini HDD'ye taşımak. Beş para etmez Epic Games launcher yüzünden oradan oyun indirip oynamadığım için onun hakkında yapılacak şeyi bilmiyorum. Steam'de ise öncelikle Steam > Ayarlar > İndirmeler > kütüphane klasörleri kısmından HDD üzeinde uygun klasör oluşturup, mevcut Steam oyunlarının kurulu olduğu klasörü olduğu gibi HDD'deki o konuma kes yapıştır yaptıktan sonra o kısma aktarmayı tamamlarsınız.

Oyunları silip yeniden yüklemek zaman israfı. Lütfen bu yönteme bakın.

Düzenleme: Eklemeyi unuttuğum bir şey var. Oyunları elle taşımak zorunda da değilsiniz. Oyun özelliklerine girip yerel dosyalar > yükleme konumunu taşı seçeneği ile yeni oluşturduğunuz kütüphaneye Steam'in kendisi tarafından taşınmasını da sağlarsınız.

Anladım teşekkür ediyorum.

Evet. Sağ tık > Yeni Birim > İleri > Boyut belirleme ve harf tayini. İşlem tamamdır.

Teşekkürler.
Dediğinizi bir denedim. Ama tabii ki 2. bir disk olmadığı için başka bir seçenek çıkmadı. Yanlış anlamadıysam 2. diski taktıktan sonra orada 2. disk seçeneğini ekleyebileceğim.

Üstteki cevabı size verecektim isimleri karıştırmışım pardon.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…