SSD'yi sağlıklı kullanmak için ne yapmak gerek?

LittleGuy

Hectopat
Makaleler
30
Yer
İstanbul
Eski SSD Corsair'idi ve sağlığı %79'a kadar düştü, büyük ihtimal PSU kalitesizliği ve sık sık giden elektrik kesintileri sebebiyle olduğunu düşünüyorum, şimdi 1TB 970 EVO Plus alacağım, PSU iyileştirmeyi düşünüyorum. NZXT 550W 80+ ile bir de akım korumalı priz takarsam SSD için olumlu olur diye sanıyorum, bunlar dışında sağlıklı kalması için ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski SSD Corsair'idi ve sağlığı %79'a kadar düştü, büyük ihtimal PSU kalitesizliği ve sık sık giden elektrik kesintileri sebebiyle olduğunu düşünüyorum, şimdi 1TB 970 EVO Plus alacağım, PSU iyileştirmeyi düşünüyorum. NZXT 550W 80+ ile bir de akım korumalı priz takarsam SSD için olumlu olur diye sanıyorum, bunlar dışında sağlıklı kalması için ne yapabilirim?
Akim korumali priz degil UPS onun caresi. Akim korumasi dert degil (o da dert ama) mevzu ssdnin elektriginin aniden gitmesi.

SSD'ler icin en onemli sey uzerine mumkun oldugunca az data yazmak sanirim.
O devir eskide kaldi, ozellikle 970 gibi bir diskte asla yani, ben iki uc haftada birbyeni dagitim kuruyorum elimdeki DRAMsiz dandik Kingston oem diske. 97 saglikta, alali tam bir sene oldu.

Kucuk bir notcuj duseyim, artik bu ayarlarin cogu (aslinda 5-6 senedir, win 10 cikali kac sene oldu ya) default olarak acili.

Firmware guncellemelerine bakin diskin yazilimindan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı