SSH bağlantısı reddediliyor

Tunique

Yoctopat
Daha fazla  
Kendim Arch Linux kullanıyorum. Sanal makineye yine Arch Linux kurdum ve SSH'ı aktif ettim. Ancak kendi bilgisayarımdan ya da herhangi başka bir cihazdan bağlanmaya çalıştığımda istek reddediliyor. Bunun sebebi nedir? Portu değiştirip denedim yine olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir hosting firmasından sanal sunucu hizmeti alıyorsanız ssh için ip adresine yada sunucu ipsine izin tanımlamaları gerekiyor olabilir. Hizmet aldığınız firma ile görüşürseniz yardımcı olacaklardır.

Selam,

Öncelikle tam olarak neden reddedildiğini anlamakta fayda var, kontrol edebileceğin birkaç durum var,

1- İlgili IP ve Porta erişim var mı?
2- Var ise SSH bağlantısının tam olarak hangi aşamada takıldığını anlamak.

1-) İlk etapta erişim var mı ona bakmak gerekecek, ssh portun 22 diye tahmin ederek, telnet IP_ADRESI 22 yaparak ilgili porta erişim var mı ona bakmalısın,

2-) Üstteki aşama başarılı ise, bir terminal kullanıyorsan SSH yaparken "-v" (Verbose) parametresini kullanmalısın, böylece adım adım bağlantıyı print edecek ve takıldığın yeri göreceksin.

Eğer terminalden değil de Putty gibi bir tool ile SSH yapıyorsan da, sol alttan Session altında bulunan Logging penceresinde "Log all session output" ve "Log SSH packet data" seçili olduğundan emin olarak bağlantıyı yap, çıktıyı benimle paylaşırsan yardımcı olurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı