SSH root şifresi ile giriş yapamıyorum

eym9

Hectopat
Daha fazla  
PuTTY ve Powershell'den SSH ile kendime bağlanmayı denedim. Root password istediği zaman kendi şifremi girdim ancak işe yaramadı. Başka şifreler de denedim ancak olmadı. Bunu giriş yapmadan halletmenin bir yolu var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Screenshot_2022-11-18_19-24-57.png

/etc/ssh/sshd_config dosyasında şu satırın başındaki "#" işaretini kaldırmayı dener misiniz?

Bağlanacağınız makine üzerinde yapacaksınız bu işlemi.

Bahsettiğiniz dosya konumunu bulamıyorum normal Windows bir bilgisayar için verirseniz sevinirim.

Sunucunuz Windows işletim sistemine mi sahip?

Sanırım bahsettiğiniz şeyi anlayamadım ama sunucu olarak Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorum. Kendi sunucumu da denedim ancak 22 portunu açamadığım için böyle bir yönteme başvurdum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu video işinize yarayabilir belki. Windows makineler hakkında pek bilgim yok bu konuda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu video işinize yarayabilir belki. Windows makineler hakkında pek bilgim yok bu konuda.

Sunucular hakkında da yardım edebilirsiniz ancak bilginiz varsa sunucuda 22 portunu açmak konusunda ve sunucuda # sembolünü silme işlemini nasıl yapacağım hakkında bilgi verirseniz çok güzel olur.

Sunucular hakkında da yardım edebilirsiniz ancak bilginiz varsa sunucuda 22 portunu açmak konusunda ve sunucuda # sembolünü silme işlemini nasıl yapacağım hakkında bilgi verirseniz çok güzel olur.

O bahsettiğim Linux sistemde geçerli.
Sunucum olmadığı için bu konuda da yardımcı olamıyorum maalesef.
Bilen kişiler mutlaka yardım edecektir.

Ne yapmaya çalışıyorsunuz tam anlayamadım, biraz daha açabilir misiniz?
Sunucuya kurduğunuz işletim sistemi ne?
Sunucu nerede? Bulut sunucusu mu kiraladınız yoksa evinizdeki bir sunucu mu?

Windows Server kullanıyorsanız root kullanıcısı yerine Administrator kullanıcısı ile bağlanmayı deneyin.

Ek olarak kendi kullanıcı şifrenizi deniyorsanız root veya Administrator yerine kendi kullanıcınız ile bağlanın.

Ne yapmaya çalışıyorsunuz tam anlayamadım, biraz daha açabilir misiniz?
Sunucuya kurduğunuz işletim sistemi ne?
Sunucu nerede? Bulut sunucusu mu kiraladınız yoksa evinizdeki bir sunucu mu?

Windows Server kullanıyorsanız root kullanıcısı yerine Administrator kullanıcısı ile bağlanmayı deneyin.

Ek olarak kendi kullanıcı şifrenizi deniyorsanız root veya Administrator yerine kendi kullanıcınız ile bağlanın.
Yapmaya çalıştığım şey kendime ait bir bilgisayara (Windows) bağlanmaya çalışıyorum kendi sunucuma (Evimdeki) bağlanamadığım için bir bilgisayar seçtim. Ayrıca zaten kendi hesabım Administrator yetkisinde.

Eki Görüntüle 1577055

/etc/ssh/sshd_config dosyasında şu satırın başındaki "#" işaretini kaldırmayı dener misiniz?

Bağlanacağınız makine üzerinde yapacaksınız bu işlemi.
Bahsettiğiniz kodu buldum ve sildim ancak bir değişiklik olmadı sildikten sonra ne yopmam gerekiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı